Triforks chef for smart buiilding og IoT Søren Eskildsen i Triforks nye bygning. I hånden har han genbrugsgranult, der erstatter beton for at opnå lyddæmpning.

Foto: Trifork
31.01.22 DIB Nyheder

Mobilepays opfinder: At være miljøbevidst er adgangsbilletten til fremtiden

I stigende grad efterspørger medarbejdere i lige så høj grad miljøbevidsthed og en grøn profil, som en høj løn. Det oplever den danske IT-virksomhed Trifork, der blandt andet er ved at genopfinde kontorbyggeriet fra et bæredygtigt udgangspunkt.

Forestil dig, at din mobiltelefon sørger for, at du ubesværet kan åbne alle døre på dit arbejde. Væk er fortidens roderi med adgangskort, der altid gemmer sig dybest i lommen. 

For de ansatte hos den danske IT-virksomhed Trifork, der netop er blevet medlem af Dansk Industri (DI), kan det snart blive virkeligheden. For at imødekomme medarbejdernes efterspørgsel på et smartere og mere bæredygtigt kontormiljø, er virksomhedens nemlig ved fuldstændig at gentænke, hvordan deres bygninger skal være udformet og fungere.

- Vi vil gerne have nogle smartere bygninger – og en af løsningerne er, at medarbejderne i fremtiden kan få adgang til bygninger og deres kontor alene ved hjælp af deres mobil. Blot de har mobilen på sig, kan de komme ind uden brug af koder eller lignende, fortæller Søren Eskildsen, der er chef for Smartbuilding & IoT hos Trifork, og tilføjer:

- Vores ansatte bruger rigtig meget tid på arbejdet. Derfor skal de have det godt, når de er her. Samtidig vil vi gerne sikre os, at vores kontorbygninger er så bæredygtige som mulighed. At være miljøbevidst er adgangsbilletten til fremtiden. Det oplever vi også, når vi skal ansætte nye folk, der absolut ikke kun går efter en høj løn.

Trifork har valgt at blive en del af Dansk Industri, da vi ønsker at blive inspireret af de andre medlemsvirksomheder, samt påvirke den fremtid vi sammen skaber. Søren Eskildsen, chef for Smartbuilding & IoT hos Trifork

Mobilepays opfinder

Triforks udgangspunkt for at gøre hverdagen smartere er ganske stærk. Den børsnoterede virksomhed med 1.000 ansatte hyres ofte af andre virksomheder til at bistå med produktudvikling og digitalisering. Trifork har i den egenskab blandet andet været med til at udvikle Mobilepay for Danske Bank og det fælles medicinkort i Danmark.

-  Vores succeskriterie er, at vores kunder bliver mere konkurrencedygtige i deres marked, siger Søren Eskildsen.

Han fortæller, at Trifork altid går i dialog med deres kunder om, hvad det egentlig er, som deres brugere efterspørger. Det øger sandsynligheden for, at den endelig løsning får succes og bliver brugt.

- Vi prøver at undgå design by proxy, hvor kunden blot kommer og siger, at vi skal have den og den løsning. Vi vil hellere træde et skridt tilbage og undersøge slutbrugernes behov før, at vi udvikler nogle digitale løsninger, siger Søren Eskildsen.

Smart Buildings er fremtiden

Den metode har virksomheden også brugt i forhold til udviklingen af sine nye smarte kontorbygninger, som netop nu er ved at blive bygget to af i Aarhus og en af i København. På sigt skal endnu flere af virksomhedens 1.000 ansatte have deres daglighed i en af Triforks ”Smart Buildings”.

- Medarbejderne har deltaget meget aktivt i processen og er kommet med rigtig mange gode idéer, siger Søren Eskildsen.

Han nævner, at Triforks smart building også vil give køkkenpersonalet besked om præcis, hvor mange der er mødt i bygningen til frokosttid. Dermed mindskes madspildet, når der kun laves mad til dem, der er tilstede.

Derudover har bygningen et løbende overblik over vand, strøm og varme, så abnormalitet lynhurtigt opdages og kan handles på.

Søren Eskildsen forventer, at Triforks tre første smarte kontorbygninger vil være færdige i efteråret 2022. Men det er kun første skridt.

- Vi har planer om mange bygninger i verden. Og vi vil kunne genbruge tegningerne og ingeniørberegningerne. En arkitekt vil måske sige, at det er en lidt kedelig måde at gøre det. Men fordelen er jo, at vi bare bliver dygtigere og dygtigere for hver bygning, som vi bygger, siger han.

Fakta: Derfor har Trifork meldt sig ind i DI

- Trifork har valgt at blive en del af DI, da vi ønsker at blive inspireret af de andre medlemsvirksomheder, samt påvirke den fremtid vi sammen skaber.

- Offentlig regulering er ofte nødvendig for at få udviklingen til at tjene vores samfund bedst muligt og der bliver vi nødt til at sidde med ved bordet, når reguleringen skabes.

- Noget der ligger os meget på sinde er at få sustainability ind i gældende regnskabspraksis, så CO2 og vandforbrug kommer til at fremgå af enhver faktura og bon, der følger med en transaktion. Reguleringen er godt på vej, men der er perspektivering, teknologi og dialog, der skal til for at vi kommer sikkert frem til målet om at opnå udledningsmålene i 2050 samtidig med at vi beholder et sundt samfund”

Søren Eskildsen, chef for Smartbuilding & IoT hos Trifork.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Henrik Søgaard

Henrik Søgaard

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3488
  • Mobil +45 3083 0810
  • E-mail hsp@di.dk

Relateret indhold