21.01.22 DIB Nyheder

Udfasningen af restriktioner kan hjælpe på forbrugernes optimisme

Genåbningen endnu ikke slået igennem hos forbrugernes forventninger, men DI forventer, at lysten til at bruge penge vender tilbage snart.

Efter en vinterafkøling de sidste måneder er forbrugernes humør langsomt på vej opad, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Forbrugertillidsindikatoren er gået fra et nettotal på minus 2,1 i december til minus 1,5 i januar.

Målingen er udført i de første to uger af januar blandt 1.500 danskere, og det meste af målingen er således udført inden sidste uges aftale om genåbning af kulturlivet.

- Bekymringen for smitte og restriktioner hen over vinteren er stadig til stede hos forbrugerne i dagens tal. Men den seneste aftale om genåbning af kulturlivet, og de stadig flere tegn på at omikronvarianten bider mindre fra sig end sine forgængere, er endnu ikke afspejlet fuldt ud i tallene. Det må hjælpe på forbrugernes optimisme i den kommende tid, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri.

- Det kølige humør denne måned ændrer ikke på, at forbrugerne har en solid opsparing, efter at restriktionerne i mange måneder har dæmpet forbruget. Efterhånden som restriktionerne udfases, kan vi vente, at lysten til at bruge penge vender tilbage og slår ud i højere privatforbrug i løbet af foråret, siger Morten Granzau.

- De høje priser på energi og brændstof er stadig en kilde til bekymring hos forbrugerne. Flere forbrugere mærker, at prisstigninger presser husholdningsbudgettet. Hvis prisstigningerne fortsætter, kan det dæmpe forbrugslysten over tid. Det er selvfølgelig en streg i regningen, men det ændrer ikke på, at den kommende periode vil byde på fremgang i privatforbruget, siger Morten Granzau.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold