Interessen for at starte eget erhvervseventyr er stor - også med Dansk Industri som part i udviklingen. Over 200 iværksættere meldte sig ind i erhvervsorganisationen i 2021.

Foto: Getty Images
13.01.22 DIB Nyheder

Vokseværk i Dansk Industri – medlemsrekord i 2021

DI’s medlemmer fik udvidet fællesskabet til rekordniveau i 2021 til op mod 19.000  efter, at 1570  virksomheder meldte sig ind  i erhvervsorganisationen.

Coronakrise, Grøn omstilling, digitalisering, eksportrekord, byggeboom og mangel på arbejdskraft. Der var fuld damp en stribe centrale dagsordner for danske virksomheder igennem 2021.

Det kunne også mærkes i Dansk Industri, hvor interessen i erhvervsorganisationens tilbud og ydelser fik 1570 nye virksomheder til at melde sig ind. Det øger det samlede medlemstal til 18.893, når ophør, fusioner og andre udmeldelser trækkes fra.

- De rekordmange nye medlemmer i 2021 kommer fra alle brancher og kommer i alle størrelser – alt fra nystartede iværksættere til globale virksomheder, fortæller DI’s medlemsdirektør Anders Søndergaard Larsen.

Cirka en tredjedel af DI’s samlede volumen er inden for fremstillingsindustrien. Men brancher som byggeri, handel, turisme og oplevelser, life science, rådgivere, IT, fødevarer, energi, service og transport er også rigt repræsenteret.

Betydelig del af dansk erhvervsliv

DI’s vækst betyder, at erhvervsorganisationen repræsenterer totredjedele af virksomheder i Danmark omfattet af overenskomst mellem Dansk Arbejdsgiverforening og Fagbevægelsens Hovedorganisation, men også udenfor dette område er DI i vækst.

- Det er de mange medlemmer, der giver Dansk Industri tyngde, gennemslagskraft og indflydelse. Der bliver lyttet til os på Christiansborg og i mange andre sammenhænge, når kursen skal sættes for udviklingen af dansk erhvervsliv og det danske samfund, siger Anders Søndergaard Larsen.

Læs også: Iværksætter: I DI har vi fundet et fællesskab

Rådgivning efterspurgt

Ud over indflydelse er Dansk Industris rådgivning og input til udvikling af og drift af landets virksomheder et stort trækplaster. Og det er der ikke noget at sige til.

DI har landets ubetinget største kraftcenter, når det kommer til personalejuridiske rådgivning, og organisationen hjælper hver dag massevis af virksomheder med alt fra dagligdags problemer til store og komplicerede retssager.

- Herudover tilbyder vi en bred palette at services som f.eks. erhvervsjuridisk rådgivning, kurser, netværk og ikke mindst vores massive eksportarbejde og vores kontorer 10 steder i verden. Det er aktiviteter og services, der er udslagsgivende, når virksomheder overvejer et medlemskab, fortæller Anders Søndergaard Larsen. 

Læs også: TotalEnergies: DI er stedet for den grønne omstilling

Over 100 medlemsforeninger

DI’s organisering med branchefællesskaber, tværgående satsninger på f.eks. e-handel og over 100 medlemsforeninger, sikrer at erhvervsorganisationen er relevant for alle medlemsvirksomheder.

- Med den store interesse for DI følger også et stort ansvar i en meget omskiftelig tid præget af store forandringer. Det gør mig både ydmyg og stolt, at virksomhederne viser os den tillid. Det lover godt for 2022, hvor vi skal have endnu flere medlemmer med ind og gøre brug af fællesskabet, netværket og de mange services – og samtidig gøre DI’s legitimitet og indflydelse endnu større, siger Anders Søndergaard Larsen.

Læs også: Nyt DI-medlem venter massiv vækst

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anders Søndergaard Larsen

Anders Søndergaard Larsen

Medlemsdirektør

  • Direkte +45 3377 3799
  • Mobil +45 2060 6962
  • E-mail asl@di.dk

Relateret indhold