27.10.22 DIB Nyheder

Fornyet fremgang i amerikansk økonomi – men opsvinget nærmer sig en udløbsdato

Nye tal viser at amerikanerne fik godt gang i væksten i tredje kvartal.

Amerikansk økonomi voksede med 2,6 procent i tredje kvartal. Væksten er opgjort som annualiseret vækst, fremgangen svarer til 0,65 procent efter vores opgørelsesmetoder.

- Amerikanerne fik godt gang i væksten igen i tredje kvartal. Efter tilbagegang i både første og andet kvartal, går det igen den rigtige vej i amerikansk økonomi, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

- Det er selvfølgelig glædeligt med fornyet fremgang i USA, men opsvinget nærmer sig en udløbsdato. Den høje inflation og de mange rentestigninger tager luften ud af økonomien. Amerikansk økonomi kan meget vel gå i recession i starten af 2023, siger Allan Sørensen.

- Inflationen er stadig uholdbart høj i USA, og renterne bliver hævet meget aggressivt for at dæmme op for prisstigningerne, siger Allan Sørensen.

- Dansk økonomi er meget afhængig af, hvordan det går i USA. USA er Danmarks største eksportmarked og lokomotivet i hele verdensøkonomien, siger Allan Sørensen.

- Dansk eksport har klaret sig rigtig godt i USA. Over det seneste år har vi solgt varer og tjenester for mere end 250 milliarder kroner på det amerikanske marked, siger Allan Sørensen.

- Amerikansk økonomi står foran en afmatning. Vi får hjælp af den meget stærke dollar, men det kan blive svært at fortsætte de positive takter på det amerikanske marked, siger Allan Sørensen.

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold