11.10.22 DIB Nyheder

Fortsat vækst af grønne biler trods krig og krise

Trods svære markedsvilkår er andelen af grønne biler i bilsalget steget markant siden sidste år.

Der blev registreret 13.200 nye personbiler i september opgjort i de sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik. Til trods for en lille nedgang i nybilsalget i september 2022 i forhold til september 2021 er den relative nedgang dog mindre, end vi ellers har set i 2022. 

- Salget af nye biler i Danmark er fortsat på et lavere niveau, end vi har været vant til i de senere år, men de nyeste salgstal viser, at der fortsat er appetit på nye biler, siger Thomas Møller Sørensen, branchedirektør for Bilbranchen i Dansk Industri.

- Vi forventer, at salgstallene langsomt vil blive normaliseret i takt med, at situationen forbedres i bilproducenternes forsyningskæder. Der er derfor god grund til at tro på et mere normalt nybilsalg i årets sidste kvartal, siger Thomas Møller Sørensen.

Elbilerne udgjorde 23 pct. af nybilsalget i september måned. Elbilerne og pluginhybriderne mv. udgjorde i perioden oktober 2021 - september 2022 samlet set 39,1 pct. af de nye biler mod 28,9 pct. i de foregående 12 måneder. Særligt elbilerne løfter andelen.

- Der er forsat fuld gang i det grønne bilsalg, og særligt elbilerne har stor medvind. Det er meget imponerende i en tid, hvor bilmarkedet ellers er presset på forsyningerne, siger Thomas Møller Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold