De høje energipriser forbedrer rentabiliteten af alle energibesparelser markant.

Foto: Colourbox
19.10.22 DIB Nyheder

Gasforbrugende virksomheder: Vi fremrykker energieffektivisering

Halvdelen af de virksomheder, der er ramt af naturgaskrisen, har igangsat energieffektiviserende tiltag. Det viser en rundspørge til Dansk Industries virksomhedspanel.

Den billigste energi er den, som du ikke bruger. Sådan lyder et gammel ordsprog, som i den grad stadig har hold i virkeligheden. I en ny rundspørge til 242 gasforbrugende virksomheder svarer hver anden virksomhed, at de har fremrykket energieffektiviserende tiltag.

En fornuftig og glædelig udvikling, mener politisk direktør Emil Fannikke Kiær fra DI.

- Gaspriserne er tordnet op, og det sætter naturligt gang i virksomhedernes overvejelser om, hvordan de kan spare på gassen og nedbringe omkostningerne. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der er kæmpe forskel på, hvor let eller svært virksomhederne har ved at nedbringe deres gasforbrug, siger DI’s politiske direktør.

Virksomheder vælger flere løsninger

Emil Fannikke Kiær fortæller, at DI løbende er i dialog med virksomhederne om, hvordan de kan nedbringe deres gasforbrug.

Det kan være ved at skifte til olie eller flaskegas, indføre eldrevne varmepumper i deres produktion eller i det hele taget reducere energiforbruget.

De høje energipriser forbedrer rentabiliteten af alle energibesparelser markant og får virksomheder til at overveje energieffektiviseringer, der tidligere havde urealistisk lang tilbagebetalingstid.

Læs også: Maskinfabrik slukkede for gassen efter Putins angreb

Grøn omstilling bremses af mangel på hænder

De stigende gaspriser har også ført til, at flere virksomheder har sat turbo på den grønne omstilling.

Imidlertid er mange virksomheder rendt ind i problemer med at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft.

En analyse fra DI har således vist, at der mangler 10.000 hænder for at kunne realisere virksomhedernes planer for den grønne omstilling.

Læs hele analysen: Der mangler 10.000 hænder

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Emil Fannikke Kiær

Emil Fannikke Kiær

Politisk direktør

  • Direkte +45 3377 3032
  • Mobil +45 2476 7713
  • E-mail efk@di.dk

Relateret indhold