Erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V) og erhvervsminister Simon Kollerup besøgte handelsvirksomheden Kiflacos adm. direktør Mads Stenstrup og kommerciel direktør Camilla Hyldgaard Thomsen.

Foto: Henrik Marcher Larsen
20.10.22 DIB Nyheder

Virksomhed satte hårdttræ på politikernes grønne dagsorden

Nordjyske Keflico drøftede grøn omstilling med erhvervsminister Simon Kollerup (S) og erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V).

Hvordan kan eksotiske træsorter som Ipé, Ayous og Jatoba bidrage til den grønne omstilling?

Det gav træimportøren Keflico et klart bud på, da de torsdag fik besøg af erhvervsminister Simon Kollerup (S) og erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V), der som et led i valgkampen lagde vejen forbi virksomheden i Støvring for at få inspiration til deres politiske arbejde i Folketinget.

Adm. direktør Mads Stenstrop havde inviteret inden for med det mål at skabe større opmærksomhed om træ som byggemateriale i en tid, hvor der forventes, at 100.000 nye boliger skal bygges i de kommende år.

- Byggebranchen står for ca. en tredjedel af Danmarks samlede CO2-udledning. Ved at bruge mere træ i byggeriet mindsker man CO2-belastningen, bl.a. fordi træ trækker CO2 ud af atmosfæren, forklarer han.

Kommerciel direktør Camilla Hyldgaard Thomsen supplerer:

- Det vigtige er at substituere med træ, hvor det giver mening. I dag udgør træ omkring 11 procent af materialerne i byggeriet, så er der plads til forbedringer. Vi ser helst at træ bliver ligestillet med andre materialer, og at der hentes inspiration fra eksempelvis de skandinaviske lande i forhold til blandt andet regulering.

Kom med til DI’s valgdebat om energikrise

V og S: Direkte dialog med virksomheder centralt

De to politikere fik dermed input fra træindustrien til deres videre politiske arbejde på Christiansborg. Generelt ser de netop den direkte kontakt med virksomheder, som et betydeligt aktiv.

- I mine mere end 3 år som erhvervsminister har jeg altid vægtet dialog med dansk erhvervsliv højt. Her er virksomhedsbesøg en god ramme. Det samme er de mange forskellige partnerskaber vi har nedsat de seneste år, hvor erhvervslivet og vi politikere får en direkte linje til at drøfte nogle af de samfundsudfordringer vi står med, siger Simon Kollerup.

Også Torsten Schack Pedersen fremhæver den nære dialog med erhvervslivet.

- Det er helt centralt for mig som erhvervsordfører, at få løbende input fra virksomhederne ude i landet – store som små. Den vigtigste opgave for mig som politiker er jo at varetage danskernes interesser. På samme måde forholder det sig også med danske virksomheder. Det er centralt, at jeg holder mig opdateret på, hvordan vi politisk sætter de bedste betingelser for dansk erhvervsliv, siger venstrepolitikeren og føjer til:

- Danmark er et foregangsland for bæredygtig udvikling, men vi skal samtidig vise, at det kan gå hånd i hånd med vækst. Det er Keflico et godt eksempel på.

Sandahl og Jensen i fælles opråb: Grøn omstilling kræver tusindvis af faglærte

Vækst, arbejdspladser og generationsskifte

Simon Kollerup ser Keflicos evne til at skabe arbejdspladser og vækst uden for de store byer, som et vigtigt aktiv.

- Jeg kæmper for et Danmark i balance, og hvor der er gang i hjulene i hele Danmark, derfor er det centralt for mig at blive opdateret på, hvad virksomheder som bidrager med netop dét, efterspørger og bakser med i hverdagen. Jeg er født og opvokset i Produktionsdanmark og derfor er besøg hos danske virksomheder noget, som jeg i mine sammenlagt 11 år som folketingspolitiker har prioriteret højt, siger ministeren.

Kollerups mærkesager for erhvervslivet er at sikre konkurrenceevne blandt andet ved hjælp af automatisering og en sikring af at virksomhederne får de rette kompetencer, mens der fjernes administrativt bøvl i virksomhedernes hverdag. På dagsordenen er også krisehåndtering og udsigten til en potentiel recession.

Torsten Schack Pedersen har især fokus på de familieejede virksomheder.

- I Nordjylland er det mere end halvdelen. Derfor har Venstre været imod den tredobling af generationsskifteskatten, som regeringen har gennemført. Den vil vi rulle tilbage. Det mener vi er vigtigt for virksomhederne, men i særdeleshed også de lokalsamfund, hvor de har en stor betydning, siger han.

Læs også: Det kræver 116.000 årsværk at nå 70 procent CO2-reduktion

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Henrik Marcher Larsen

Henrik Marcher Larsen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3962
  • Mobil +45 4015 8858
  • E-mail heml@di.dk

Relateret indhold