I en ny DI-rundspørge svarer 64 procent, at de oplever, at lederne savner indsigt i de ansattes ve og vel. Ligeledes mener 64 procent, at hjemmearbejde udfordrer det kollegiale samvær.

11.10.22 DIB Nyheder

Ledere udfordres af hjemmearbejde

Mange ledere udfordres af de hybride arbejdsformer, hvor medarbejdere både arbejder hjemme og på kontoret, viser ny analyse fra DI.

Hvordan har de ansatte det egentlig på hjemmearbejdspladsen? Det spørgsmål tumler mange ledere med ifølge en ny rundspørge foretaget af Dansk Industri blandt 217 virksomheder.

I rundspørgen svarer 64 procent, at de oplever, at lederne savner indsigt i de ansattes ve og vel. Ligeledes mener 64 procent, at hjemmearbejde udfordrer det kollegiale samvær og 46 procent mener, at det kan være svært at holde fast i virksomhedskulturen på arbejdspladsen.

Tallene understreger ifølge fagleder for Future of Work i DI, Christine Secher, at hybridarbejde sætter lederne på nye prøver.

- Hybridarbejde kræver mere individuel ledelse. For eksempel påpeger flere ledere, at det kræver mere opmærksomhed på den enkelte medarbejder. Har de for meget eller for lidt på paletten? Og der skal følges op på de enkelte opgaver og mere dialog om den enkeltes trivsel, siger hun og tilføjer:

- Men det kræver også mere kollektiv ledelse, og ledelse af fællesskabet. Mange ledere oplever at de skal bruge mere tid på understøtte samarbejde, vidensdeling og kommunikation i teamet. Hvad har teamet brug for, så de lykkedes med det de skal og hvordan sikre et godt fundament for relationer i temaet.

Læs også: Ny rekord: 9 ud af 10 virksomheder tilbyder hjemmearbejde

Kan ledere lede hybride medarbejdere?

De nye udfordringer forbundet med hjemmearbejde påvirker også  syn på lederens evne til at lede hybride arbejdsformer.

I rundspørgen er det kun 24 procent, der mener, at deres chefer i meget høj eller i høj grad har kompetencerne til at lede hybridarbejde. 56 svarer, at lederne nogenlunde har kompetencerne og de resterende svarer enten i mindre grad eller slet ikke.

Ifølge Christine Secher viser tallene, at de hybride arbejdsformer kræver mere opmærksomhed på ledelsesopgaven.

- Med mere hybride arbejdsformer kræver både individuel og kollektiv ledelse mere opmærksomhed, siger hun.

DI's site for hybridarbejde.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Relateret indhold