10.10.22 DIB Nyheder

Tårnhøje fødevarepriser - har aldrig set noget lignende

Kraftige prisstigninger – ikke mindst på fødevarer, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Fødevarepriserne er tårnhøje. Det viser nye tal i dag fra Danmarks Statistik. Tallene viser en årsændring for fødevarer på 15,3 pct.

- Det er vildt, og jeg har i mine mange år i fødevarebranchen ikke set noget lignende, siger branchedirektør i DI Fødevarer Leif Nielsen.

- Fødevarer er dobbelt ramt af to samtidige kriser. Global mangel på fødevarer og europæisk mangel på energi. Effekten af fødevarekrisen har vi mærket. Energikrisen er stadig under udvikling og vil desværre forsat påvirke prisudviklingen igennem denne vinter.

- Det her er ikke ovre lige foreløbig. Ikke overraskende har dette fået folk op af stolene, og der bliver råbt på hjælp fra politisk hold, men her må jeg mane til ro, siger Leif Nielsen.

- Der er ikke nogle quick fixes på prisstigninger på fødevarer. Det, der skal til – og jeg troede godt nok aldrig, at jeg skulle sige dette – men det er, at forbruget skal ned. Danskerne, europæerne, alle skal købe mindre, de skal nøjes, og de skal spare. Det skal være slut med madspild. For hvis efterspørgslen ikke falder, så får vi ikke inflationen ned, siger branchedirektør i DI Fødevarer Leif Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Leif Nielsen

Leif Nielsen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3015
  • Mobil +45 2724 5638
  • E-mail leni@di.dk

Relateret indhold