Vi vil afsætte i alt 15 milliarder. kr. til grøn forskning og udvikling og indføre et grønt FoU-fradrag på 150 pct. i årene frem mod 2030, der bygger ovenpå det generelle FoU-fradrag på 130 pct., siger Marie Bjerre, klimaordfører for Venstre.

09.10.22 DIB Nyheder

V har gode bud på grøn omstilling, mener DI

Der er gode bud på udviklingen af Danmarks grønne omstilling i Venstres nye klimaudspil, mener DI. Især forslag om at fastholde et forsknings- og udviklingsfradrag på 130 pct. og øge et særligt fradrag for investeringer i grøn forskning til 150 procent får ros af DI.

Venstre kaster sig med ny klimaplan ind i kampen med nogle rigtig gode bud på, hvordan Danmark sætter skub i den grønne omstilling, der er helt afgørende for vores samfunds udvikling, vækst og konkurrenceevne.

Det siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI i en reaktion på den plan, Venstre fremlagde fredag den 7. oktober.

Han hæfter sig især ved, at Venstre vil indføre et grønt FoU-fradrag på 150 pct. i årene frem mod 2030.

- Det er en rigtig god ide, der kan skabe en masse nye muligheder for erhvervslivet og Danmark. Forskning og udvikling kræver risikovillig kapital, og fradraget kan være med til at gøre spirende grønne ideer til virkelighed. Vi har bare den udfordring, at vi mangler folk til både at få ideerne og til at skabe dem. Derfor skal der være et målrettet fokus på, hvordan vi skaffer arbejdskraft, siger Emil Fannikke Kiær.

Læs også: DI om valgkampen: Massive udfordringer kalder på konkrete svar

Fradrag bygger ovenpå generelt forskningsfradrag

Han påpeger samtidig, at det er vigtigt, at fradraget ikke bliver øget på grøn forskning på bekostning af det 130 procents forsknings- og udviklingsfradrag, som Folketinget har bestemt at indføre fra 1. januar 2023.

- Som vi ser det, er virksomhedernes vilkår for forskning og udvikling en hjørnesten for, at Danmark og danske virksomheder kan stå stærkt i hård konkurrence på verdensmarkedet. Det er vigtigt for den grønne omstilling, arbejdspladser og velstand i Danmark. I Venstre vil vi gøre Danmark til et hotspot for udvikling af nye grønne løsninger. Derfor vil vi afsætte i alt 15 milliarder. kr. til grøn forskning og udvikling og indføre et grønt FoU-fradrag på 150 pct. i årene frem mod 2030, der bygger ovenpå det generelle FoU-fradrag på 130 pct., siger Marie Bjerre, klimaordfører for Venstre.

Læs også: Valgkamp: Sådan bliver Danmark klimaneutralt

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anne Højer Simonsen

Anne Højer Simonsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3465
  • Mobil +45 4014 0603
  • E-mail anhs@di.dk

Relateret indhold