Vores virksomheder har brug for medarbejdere med de rette kompetencer, så de kan udvikle sig og skabe nye innovative løsninger, der sikrer vækst i området, siger adm. direktør Peter Flensted, Sax-Trans A/S.

27.10.22 DIB Nyheder

Valgkamp hos DI-medlem: Reformér jobcentrene

Arbejdskraft, grøn omstilling, energikrise og uddannelse var på den politiske dagsorden, da Sax-Trans i Sakskøbing havde syv folketingskandidater på besøg til valgdebat.

Mangel på arbejdskraft skaber udfordringer for virksomheder i alle dele af landet. Det blev understreget i Sakskøbing på Lolland onsdag, hvor DI Lolland-Falster sammen med Business Lolland-Falster og Lolland-Falster Folketidende havde inviteret til valgdebat hos transportvirksomheden Sax-Trans.

Her var syv lokale folketingskandidater klar til at drøfte løsninger på problemet.

Ifølge adm. direktør Peter Flensted gik politikerne til stålet og talte blandt andet varmt for at reformere jobcentrene.

- Det blev en rigtig god debat, som jeg var glad for at lægge hus til. Mange virksomheder i området har svært ved at rekruttere de medarbejdere, de har behov for. Derfor var det godt med bud på løsninger, hvor der tages livtag med jobcentrene, så fokus bliver på at få flere på passiv forsørgelse i arbejde, mens unødigt bureaukrati og ligegyldige møder skal skæres væk, siger Peter Flensted.

Fra Socialdemokraterne deltog Kasper Roug og Thorkild Holmboe-Hay flankeret af Stine Pilt Olsen (K) og de to Venstre-politikere Ditte Rust og Iben Krog. Desuden deltog Kristian Stokholm fra de radikale og Renè Christensen fra Dansk Folkeparti.

Læs også: Sådan slås DI for erhvervslivets mærkesager i valgkampen

Artikel fortsætter under foto

Politikere i valgkamp på Lolland.

Foto: Foto: Lars Magnus Lund Christensen

Brug for veluddannede medarbejdere

Enigheden i panelet om arbejdskraft hørte dog op, når det kom til at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Her var alle ikke lige enige om, hvor vidt arbejdskraft skal rekrutteres indenfor eller udenfor EU’s grænse, hvor vidt beløbsordningen skal sænkes. Regionen har i forvejen mange udenlandske medarbejdere, der blandt andet er i gang med at bygge Femern-forbindelsen.

Udover arbejdskraft blev der diskuteret grøn omstilling, energikrise og uddannelse.

- Vores virksomheder har brug for medarbejdere med de rette kompetencer, så de kan udvikle sig og skabe nye innovative løsninger, der sikrer vækst i området. Og her og nu slås mange med de høje energipriser, der udløser højere omkostninger og risikere at tage livet af virksomheder og arbejdspladser, fortæller Peter Flensted.

Sax-Trans direktør var godt tilfreds med debatten, der gav mulighed for at tage udgangspunkt i lokale erhvervspolitiske emner.

- For som der flere gange blev sagt blandt kandidaterne, så  er det sjældent, at man kan lave one-size-fits-all løsninger. Det er vigtigt, at der tages udgangspunkt i den lokale problemstilling tættere på den enkelte virksomhed. Og virksomhederne fik hermed en mulighed for at se, hvem de skal stemme på, for at blive godt repræsenteret på Christiansborg, siger Peter Flensted.

Læs også: Halm i benzinen stryger ind på Folketingets agenda

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lars Magnus Lund Christensen

Lars Magnus Lund Christensen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3087
  • Mobil +45 4127 2838
  • E-mail lmlc@di.dk

Relateret indhold