De seks regionale vindere af EY Entrepreneur Of The Year 2022 er fundet. Nu venter landsfinalen, der afholdes den 24. november i København.

Fotos: EY
05.11.22 DIB Nyheder

Danmarks seks bedste vækstskabere er fundet

Byggeteknologi, møbler, bilsalg, tøjbrand, biotek, og en teknologi og videns-koncern indenfor grøn omstilling. Så vidt spænder de seks regionale vindere af EY Entrepreneur Of The Year 2022. Landsvinderen kåres ved konkurrencens 25 års jubilæumsfest den 24. november 2022 i København.

De seks regionale vindere EY Entrepreneur Of The Year 2022 spænder vidt i dette års konkurrence.

I Midtjylland, som er en af de stærkeste regioner i vækstkonkurrencen, blev flere end 500 virksomheder til fem finalister. Eltronic Group, der er en "teknologi og videns-koncern der fokuserer på den grønne omstilling, medico, fremstillingsindustrien og infrastruktur", løb med sejren.

Carl Hansen & Søn Møbelfabrik er årets vinder på Fyn. Juryen peger bl.a. på den store vækst, og at møbelvirksomheden kombinerer automatisering med klassisk design.

Dalux ved brødrene Torben Dalgaard og Bent Dalgaard vandt i København for deres byggeteknologi, som ”leverer kloge, brugervenlige og tidsbesparende digitale løsninger til en branche, der historisk ikke har været kendt for at være de mest nytænkende”.

I Syd- og Sønderjylland kan Auction Group ved Jesper Ratza kalde sig årets regionale vinder med en hurtigt voksende auktionsside for brugte biler til b2b.

Shaping New Tomorrow er for andet år i træk regionsvindere i Nordjylland med det, de selv kalder klassisk og komfortabelt herretøj.

Biotekvirksomheden Gubra i Hørsholm vinder i region Sjælland efter et år med 400 % vækst.

- På vegne af Dansk Industri (DI) skal der lyde et stort tillykke til de seks regionale vindere. Iværksætteri og entreprenørskab er en helt særlig disciplin. Det kræver mod, risikovillighed og hårdt arbejde. Derfor bakker vi i DI stærkt op om EY Entrepreneur Of The Year, der er en af verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrencer, siger Sine Linderstrøm, teamleder for SMV og iværksætteri i DI.

Læs også: Iværksætterkonge så gerne ministerium for iværksætteri, vækst og innovation

Landvinder findes i København

Landsfinalen i EY Entrepreneur Of The Year finder sted 24. november 2022 i København. Her bliver en af de seks regionale vindere kåret som samlet vinder i Danmark. Landsfinalen er samtidig en fejring af 25-året for EY Entrepreneur Of The Year i Danmark. 

- Med en hyldest til dette års bedste vækstvirksomheder i Danmark følger der et behov for at øge ambitionerne på Danmarks vegne, når det kommer til at skabe flere skalérbare virksomheder. De senere år har vi ganske enkelt ikke formået at øge antallet af vækstiværksættere væsentligt. Det er ikke nok at have den gode idé og det rigtige team, der er også brug for gode rammevilkår. Derfor arbejder vi i DI hårdt for, at en ny regering vil sikre, at de udskudte iværksætterforhandlinger bliver igangsat, så snart ministerholdet er sat, siger Sine Linderstrøm.

Se DI’s udspil til en dansk iværksætterpolitik 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Katrine Haahr Riisberg

Katrine Haahr Riisberg

Konsulent

Relateret indhold