15.11.22 DIB Nyheder

Dansk økonomi holder dampen oppe i 3. kvartal

Den økonomiske nedtur lader vente på sig i Danmark. Men trods fremgang for BNP i 3. kvartal, så regner DI stadig med tilbagegang over vinteren.

Danmarks Statistiks BNP indikator for 3. kvartal viser en fremgang i BNP på 0,5 pct. og en fremgang i beskæftigelsen på 0,1 pct.

- På trods af høj inflation, stigende renter og udbredt sortsyn blandt forbrugerne fortsatte fremgangen i økonomien i 3. kvartal 2022. Det er overraskende. Vi forventer dog stadig, at det vil vende i løbet af vinteren. Den svagere købekraft vil slå igennem i slutningen af 2022 og begyndelsen af 2023, hvor der må forventes en vis tilbagegang i økonomien, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri.

Ifølge Morten Granzau bekræfter de nye tal, at manglen på arbejdskraft i både det offentlige og private vil fortsætte noget tid endnu trods udsigten til nedgangen i den generelle økonomiske aktivitet i samfundet.

- Ledigheden befinder sig på det laveste niveau siden begyndelsen af finanskrisen, og beskæftigelsen er lige nu rekordhøj. Der er derfor fortsat udsigt til pres på arbejdsmarkedet, om end det vil aftage i den kommende tid, siger Morten Granzau.

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold