21.11.22 DIB Nyheder

DI: Overraskende mange nye arbejdspladser

Arbejdsmarkedet er uventet stærkt, viser ny opgørelse  fra  Danmarks Statistik. Antallet af nye lønmodtagere steg med 6.300 i september.

Ifølge Danmarks Statistik steg antallet af lønmodtagere med 6.300 personer i september, hvilket svarer til en stigning på 0,2 pct. sammenlignet med august.

Og det var ikke forventet, lyder det fra vicedirektør i DI, Steen Nielsen. 

- Det er virkelig overraskende, at der blev skabt så mange nye arbejdspladser i september måned, når man tænker på den høje inflation og den rekordlave forbrugertillid, som vi har set i de seneste måneder. Vores arbejdsmarked er i overraskende god forfatning, siger han. 

Når fremgangen på arbejdsmarkedet kan fortsætte på trods af rentestigninger og inflation, er det et meget stærkt udtryk for den massive mangel på medarbejdere, som virksomheder har oplevet gennem lang tid.

- Fremgangen må dog forventes at høre op inden så længe. Rentestigningerne trækker i hvert fald i den retning. Men selv om der nok kommer en periode med tilbagegang, kan vi glæde os over, at vi har så stærkt et udgangspunkt med mange job og få ledige, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

Relateret indhold