Den britiske ambassade i Danmark har netop givet besked om, at de eksisterende EU-produktkrav kan bruges helt frem til 1. januar 2025.

15.11.22 DIB Nyheder

Eksportører får mere tid: Briter tillader yderligere to år med CE-mærket

Storbritannien har besluttet at udskyde deadline for implementering af deres egne sikkerheds- og kvalitetskrav med yderligere to år – til 1. januar 2025. Dermed kan danske eksportører fortsætte med at bruge EU’s mærke, når de sælger til briterne.

Var du begyndt at få sved på panden over arbejdet med at få implementeret Storbritanniens nye sikkerheds- og kvalitetskrav i tide, så er der godt nyt. Den britiske ambassade i Danmark har netop givet besked om, at de eksisterende EU-produktkrav kan bruges helt frem til 1. januar 2025.

- Det er gode nyheder for danske eksportører til Storbritannien, siger EU’s europapolitiske chef Rikke Wetendorff Nørgaard og tilføjer:

- Det giver virksomhederne bedre tid til at implementere briternes UKCA-mærke, som altså nu først skal være på plads ved udgangen af 2024.

Med briternes beslutning kan danske virksomheder fortsat bruge EU’s CE-mærke, når de eksporterer til Storbritannien.

Baggrunden for briternes beslutning er, at de ønsker at give erhvervslivet større fleksibilitet og færre regulatoriske byrder, skriver den britiske regering. 

Du kan læse mere om den forlængede deadline her. 

DI oplyser man stadig afventer besked fra de britiske myndigheder i hvilken udstrækning denne ændring også kommer til at gælde byggevarer og andre produktgrupper, hvorfra der indtil nu har været undtagelser fra de almindelige produktmærkningskrav.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Rikke Wetendorff Nørgaard

Rikke Wetendorff Nørgaard

Chef for Europapolitik

  • Direkte +45 3377 3509
  • Mobil +45 2758 8133
  • E-mail rwen@di.dk

Relateret indhold