usikkerheden omkring økonomien i at kombinere familieliv med at starte egen virksomhed er den største hurdle for mange iværksætterespirer.

Foto: Getty
14.11.22 DIB Nyheder

Kæmpe ros fra DI: Vækstfonden gør barsel nemmere for iværksættere

Vækstfonden giver iværksættere mulighed for afdragsfrie lån under barsel og finansieret lønudgift til en midlertidig direktør. Dansk Industri storroser tiltagene.

Det skal være muligt at kombinere baby med business, og derfor indfører Vækstfonden nye muligheder for barsel, lyder det i en pressemeddelelse fra Vækstfonden.

De nye barselsmuligheder betyder blandt andet, at iværksættere kan få finansiering af lønudgift til interimsdirektør før, under og efter barsel og i samme forbindelse afdragsfrihed på nuværende og fremtidige lån.

ifølge fungerende adm. direktør i Vækstfonden, Jacob Hübertz, kræver det handling, når kun én ud af fire iværksættere er kvinder. Derfor håber han, at flere kvinder får mod på at stifte virksomhed med de nye barselsmuligheder, for det skal være muligt at sikre både familie og forretning økonomisk:

- Som statslig finansieringsfond har vi en forpligtelse til at arbejde hen mod mere ligestilling, og der er et kæmpe potentiale. Det er både det rigtige at gøre, men det er også vigtigt, fordi det er god forretning. Undersøgelser viser, at mangfoldige teams skaber mere innovation og større afkast, og derfor skal vi sikre muligheden for, at man kan tage barsel som iværksætter, siger han.

Læs også: Danmarks seks bedste vækstskabere er fundet

Kæmpe ros fra DI

I Dansk Industri (DI) bliver tiltagene modtaget med stor ros fra Sine Linderstrøm, der er teamleder for SMV og iværksætteri.

- Det er præcis det, vi foreslog i de otte forslag til styrkelse af kvindeligt iværksættere, vi fremlagde i foråret. Vi ved, at usikkerheden omkring økonomien i at kombinere familieliv med at starte egen virksomhed er den største hurdle for mange iværksætterespirer. Derfor er det meget positivt, at Vækstfonden hjælper med at overkomme den forhindring, siger Sine Linderstrøm.

Hun påpeger, at det kun er 27 procent af danske iværksættere, der er kvinder, selv om interessen for at blive iværksættere er næsten lige stor hos kvinder som hos mænd.

- Da vi fremlagde vores otte forslag, etablerede vi også et Sponsorshipprogram, hvor seks udvalgte kvindelige iværksættere og seks erfarne erhvervsfolk skulle mødes for at finde veje udenom de barrierer, som de kvindelige iværksættere støder på. Der bliver samlet op efter et år, og vi håber og tror, at vi derigennem kan identificere flere tiltag, der kan hjælpe udviklingen på vej, siger Sine Linderstrøm.

Læs også: Kvindelige iværksættere skal styrkes med otte anbefalinger og et sponsorprogram

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Sine Linderstrøm

Sine Linderstrøm

Fagchef

  • Direkte +45 3377 3571
  • Mobil +45 2098 9913
  • E-mail sili@di.dk

Relateret indhold