07.11.22 DIB Nyheder

Medicin løfter samlet dansk eksport

Buldrende aktivitet i medicinalindustrien er en væsentlig del af årsagen til, at den samlede industri fortsat er i fin form, viser overraskende positive tal fra Danmarks Statistik.

Industriproduktionen steg med 1,3 procent i september sammenlignet med august, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dansk Industri finder udviklingen overraskende positiv, men vurderer dog, at afslutningen på året kan blive svær for virksomhederne i industrien.

- Grundformen i industrien er imponerende god, og igen i september har virksomhederne leveret en stærk præstation, når man kigger på produktionen. Industriproduktionen ligger mere end 20 procent over 2021-niveauet. Det store spørgsmål er, hvor længe virksomhederne kan holde dampen oppe, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri.

Han påpeger, at buldrende aktivitet i medicinalindustrien er en væsentlig del af årsagen til, at den samlede industri fortsat er i fin form.

- Branchens produktion steg i september med 3,1 procent, og samtidig vejer branchen tungt i den samlede produktion. Desværre er vores vurdering, at industrien risikerer at gå kold i en hård vinter. Forventningen om svækket vækst er efterhånden bredt funderet blandt vores medlemmer, der både kan blive ramt på efterspørgslen og på energiforsyningerne. Alt tyder på, at 2022 samlet vil kunne bogføres som et rigtig flot år for industrien, men der er bestemt ingen garanti for, at afslutningen bliver køn, siger Morten Granzau.

Læs også: Bomstærk medicinalindustri løfter industriens produktivitet i vejret

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold