11.11.22 DIB Nyheder

Nu stiger ledigheden

Der er ”tegn på stigende ledighed” i nye tal fra Danmarks Statistik. Det er endnu en indikation på, at mange års fremgang på arbejdsmarkedet er ved at slutte, mener DI.

Mange års stort set ubrudt faldende dansk ledighed kan være på vej til en modsatrettet bevægelse. I hvert fald viser nye tal fra ”ledighedsindikatoren” fra Danmarks Statistik, at der kom 300 flere ledige på dagpenge og 100 flere ledige på kontanthjælp i oktober.

- De flere ledige i oktober måned er endnu et tegn på, at de mange års fremgang på arbejdsmarkedet er ved at slutte. Der slås også færre job op end tidligere, og manglen på medarbejdere tager af, siger vicedirektør Steen Nielsen, DI.

Han mener ikke, det er overraskende, at der sker en afmatning af økonomien i en periode med stor usikkerhed, høj inflation, stigende renter og meget lav forbrugertillid.

- Vi kan til gengæld glæde os over, at vi har et meget stærkt udgangspunkt med høj beskæftigelse og få ledige, siger Steen Nielsen.

Dog påpeger han, at det fortsat er et meget beskedent fald, indikatoren viser.

- Vi kommer stadig til at mangle medarbejdere i Danmark. Primært fordi der kommer flere ældre i pensionsalderen. Derfor appellerer vi til folketinget om at have fokus på at skaffe flere medarbejdere. Både til det offentlige og til private virksomheder, siger Steen Nielsen.

Læs også: Økonomien er det vigtigste i regeringsgrundlaget, mener DI

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold