Der er stort behov for datateknikere, men for få virksomheder kender til, hvordan man tager elever ind. En konference den 17. januar skal  rette op på skævheden.

Foto: Getty Images
20.12.22 DIB Nyheder

1000 it-lærlinge mangler læreplads

Mange unge vil i gang med data- og kommunikationsuddannelsen. Det skaber et stort behov for flere elevpladser. DI vil nu hjælpe virksomheder i gang.

Der er fuld tryk på erhvervslivets behov for flere faglærte medarbejdere. Det gælder ikke mindst på it-området, hvor der ifølge DI heldigvis er stor interesse fra især unge om at komme i gang.

- Jeg oplever, at mange virksomheder mangler it-medarbejdere og er nysgerrige på mulighederne for at tage en lærling fra en erhvervsuddannelse, men samtidigt er usikre på, hvad det egentligt indebærer, at have en lærling – særligt en lærling fra en relativt ny uddannelse som data- og kommunikationsuddannelsen. Derfor gør vi en særlig indsats for at hjælpe flere virksomheder i gang, fortæller DI’s chef for erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelser, Signe Tychsen Philip.

Hun peger, på, at der hvert år bliver godkendt 250-300 nye virksomheder til at uddanne lærlinge på data- og kommunikationsuddannelsen, og der indgås stadig flere uddannelsesaftaler på uddannelsen.

- Men der er plads til endnu flere, for dette er en af de erhvervsuddannelser, hvor tilgangen fra særligt de unge er i vækst, siger hun.

Data- og kommunikationsuddannelsen, der uddanner til datatekniker, er dog stadig relativt ny, og derfor kender mange virksomheder ikke potentialet i forløbet. Det vil DI sammen med Dansk Metal nu rette op på med en konference den 17. januar, hvor virksomheder og organisationer kan få mere information.

Læs mere om uddannelsen og tilmeld dig her

Foregår mest på virksomheder

Kernen i uddannelsen er, at hovedparten foregår på en virksomhed. Det har en del virksomheder i industrien, it-branchen og det offentlige taget hul på. Men der er brug for endnu flere, da uddannelsen er relativt populær.

- På konferencen får deltagerne mulighed for at møde flere af de virksomheder, hvor de fortæller om værdien af at uddanne it-lærlinge. Det kan jo sagtens blive fremtidens it-medarbejdere i de enkelte virksomheder. Der er efterspørgsel efter endnu flere lærepladser i private og offentlige it-afdelinger og it-virksomheder, siger Signe Tychsen Philip.

 

Signe Tychsen Philip

Signe Tychsen Philip

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3283
  • Mobil +45 2565 9282
  • E-mail siph@di.dk

Relateret indhold