- Dansk erhvervsliv efterspørger internationale talenter både på den korte og den lange bane, siger Mikkel Haarder, underdirektør i DI.

08.12.22 DIB Nyheder

Danmark nr. 5 på global talent-hitliste

En ny rapport fra IMD viser, at Danmark er nummer fem i verden til at tiltrække, fastholde og udvikle talenter. Men der er stadig plads til forbedringer, mener Dansk Industri.

Det går Danmark væsentligt bedre med at tiltrække talent end i fodbold. En ny rapport fra IMD, der er en schweizisk business school, viser, at Danmark er det femte bedste land i verden til at tiltrække, fastholde og udvikle talent. Kun overgået af Schweiz, Sverige, Island og Norge.

I Dansk Industri (DI) er man glade for den pæne placering på IMD’s overordnede rangliste, men der er stadig plads til forbedringer.

- Der er noget paradoksalt ved, at vi i Danmark på den ene side er blandt de førende i verden i forhold til at udvikle vores egne talenter i det danske uddannelsessystem, men på den anden side ikke er tilnærmelsesvis lige så stærke til at tiltrække de internationale talenter til Danmark. Her er Danmark kun nummer 17, siger underdirektør i DI Mikkel Haarder.

Han hæfter sig ved, at det i en tid med mangel på arbejdskraft er det alfa og omega, at vi bliver bedre til både at tiltrække internationale talenter og til at fastholde dem, vi allerede har i Danmark.

- Dansk erhvervsliv efterspørger internationale talenter både på den korte og den lange bane, siger han.

Ifølge Mikkel Haarder er det værd at skrive sig bag øret, at SU tæller med i IMD’s regnestykke i forhold til at investere i egne talenter i det danske uddannelsessystem.

- Så de danske uddannelsesinvesteringer er ikke så imponerende. På den baggrund bør Danmark investere endnu mere i uddannelse og forskning. Øgede uddannelses- og forskningsinvesteringer vil være til stor gavn for samfundet og for dansk erhvervsliv. Det vil vi i DI arbejde for, siger underdirektøren.

Læs mere hos IMD.

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Mikkel Haarder

Mikkel Haarder

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3574
  • Mobil +45 2577 9161
  • E-mail miha@di.dk

Relateret indhold