13.12.22 DIB Nyheder

Klima: De små skridts lov er ikke længere nok

Polarisering og protester må ikke bremse den grønne omstilling. Tiden løber. Der skal handles hurtigt for at  indfri klimamål.

2023 banker på. Der er syv år, til vi skal nå det danske 2030 klimamål, ditto for EU’s og højst en generation til vi skal være helt og aldeles klimaneutrale som land og allerhelst også som klode.

Hjemkommet fra COP27 i Egypten virker det som en ret omfattende opgave. De små skridts lov rækker ikke mere i det globale spil, og der skal penge på bordet og anerkendelse af forskellige udgangspunkter, prioriteter og hensyn for at sikre globale CO2-reduktioner. Det er sådan set meget enkelt. Hvis vi ikke kan mærke klimapolitikken, virker den ikke.

Så vi skal have alle med i den grønne omstilling – nationer, land og by, befolkningsgrupper, jobs, uddannelser, generationer – og så vidt muligt vælge de løsninger, der også dur på længere sigt og tager hensyn til andre kritiske forhold som biodiversitet, ressourceknaphed, bæredygtighed og gode leveforhold.

Stil gerne krav til os

Erhvervslivets ønske til vores nyvalgte Folketing og de kommende års regering er: Giv os mulighederne for det. Herhjemme, i EU og globalt. Få det, der er besluttet, ud at virke. Nu. Det er forudsætningen for fremskridt. Sørg for fælles fremdrift, og at alle er om bord i løsningerne, så vi ikke mister vigtig tid i gennemførelsen på polarisering og protester. Rigtig grebet an er det her en mulighedsdagsorden for alle i Danmark, inklusiv virksomhederne.

I må gerne stille krav til os og samtidig sørge for, at andre også skal leve op til samme høje standarder i samhandel, offentlig indkøb og i almindelighed.

Sørg for at dansk erhvervsliv har lige vilkår, hvor konkurrenceevne og grønt foregangsland går hånd i hånd – så skal vi nok være modige med nye, grønne løsninger. 

Læs andre DI-branchers anbefalinger til ny regering i magasin nedenfor:

Anne Højer Simonsen

Anne Højer Simonsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3465
  • Mobil +45 4014 0603
  • E-mail anhs@di.dk

Relateret indhold