13.12.22 DIB Nyheder

Rådgivning: Få friske øjne på Danmarks store udfordringer

Omstillinger kræver viden og knowhow. Tænk rådgivere ind i processerne, de arbejder projektbaseret og kan bidrage bredt.

Når dørene går op, og en ny regering træder ud, har den to tunge opgaver i hænderne. At omstille Danmark til en bæredygtig måde at være samfund på. Og at fremtidssikre en velfærdsmodel i stiv demografisk modvind.

I begge tilfælde er nytænkning og viden en afgørende brik for at lykkes. Politikerne bør derfor invitere rådgiverne inden for til at bidrage med friske øjne og viden om nye løsninger fra andre brancher og lande.

Når rådgiverne arbejder projektbaseret på tværs af kunder, sektorer og landegrænser, bringer de viden og knowhow rundt. I en tid med stort behov for viden om blandt andet grøn omstilling og digitalisering – og samtidig stor mangel på mennesker med netop denne viden, er det vigtigt at bruge de hoveder, vi har, endnu bedre. Det vil – ofte – være projektbaseret og privatansat fremfor fastansat i en offentlig stilling.

Tid skal bruges klogt

Velfærdskrisen er ikke løst alene med større lønposer og flere velfærdsmedarbejdere. Der mangler tid til velfærd, fordi der mangler tid i vores økonomi – både hænder og hoveder, og både i den offentlige og private sektor. Der er flere veje til mere tid, men det nye Folketing skal huske fokus på, hvordan vi bruger tiden klogt.

Det skal sikre investeringer i teknologi, der frigør tid fra administration. God ledelse og lavere sygefravær er også nøgleord i planen for at skaffe mere tid til velfærd. Også her sidder rådgiverne klar med viden, der kan hjælpe os godt på vej. 

Læs andre DI-branchers anbefalinger til ny regering i magasin nedenfor:

Katrine Ellersgaard Nielsen

Katrine Ellersgaard Nielsen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3960
  • Mobil +45 2333 1817
  • E-mail kaen@di.dk

Relateret indhold