09.12.22 DIB Nyheder

Rekordår for elbilerne

På trods af et historisk lavt nybilsalg viste 2022 sig at blive elbilernes store gennembrudsår. Den grønne omstilling af bilparken kører efter planen, fortæller DI.

Der blev registreret 12.400 nye personbiler i november opgjort i de sæsonkorrigerede tal Danmarks Statistik. Den samlede tilgang af nye biler i perioden december 2021 - november 2022 var på 151.900, hvilket er 20,7 pct. eller 39.700 lavere end i den foregående 12-månedersperiode.

”Salget af nye biler i Danmark er fortsat på et lavere niveau, end vi har været vant til i de senere år. Og vi skal nok et stykke ind i 2023, inden leveringsudfordringerne i bilindustrien er på et mere normalt niveau”, siger Thomas Møller Sørensen, direktør for Bilbranchen i Dansk Industri.

Bestanden af elbiler udgjorde ultimo november 106.000 stk., hvilket er 75,6 pct. flere end for et år siden. Dermed har salget af elbiler i 2022 allerede slået rekorden fra sidste år.

”Med tallene for november står det allerede nu fast, at 2022 bliver et rekordår for elbilerne. Aldrig før har vi indregistreret så mange elbiler i Danmark som i år. Grundene til dette skal vi finde i attraktive danske bilafgifter på grønne biler samt i et markant større udbud af elbiler fra producenternes side. Den grønne omstilling af bilparken kører foreløbig efter planen”, udtaler Thomas Møller Sørensen, der dog også ser skyer i horisonten.

”Men ser vi tre-fire år frem, kan vi i branchen godt være bekymrede for, om vi holder momentum i den grønne omstilling af bilparken. For priserne på produktion af elbiler ikke står til at falde, men tværtimod til at stige, og det udfordrer modellen med gradvist at indføre mere afgift på de grønne biler. Derfor er der brug for, at vi fra politisk side følger udviklingen og sikrer en fortsat attraktiv beskatning af elbilerne.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Møller Sørensen

Thomas Møller Sørensen

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3383
  • Mobil +45 2684 3014
  • E-mail tms@di.dk

Relateret indhold