De økonomiske sanktioner vil ikke bare få betydning for eksporten til Rusland, men vil også bidrage til øget usikkerhed om investeringer, risiko for stigende energipriser og generelt skabe økonomisk usikkerhed, forudser DI's  internationale direktør, Thomas Bustrup

24.02.22 DIB Nyheder

DI om sanktioner mod Rusland: Sammen står vi stærkest

Vestens sanktioner mod Rusland vil få stor betydning, men viser også et stærkt sammenhold mellem allierede, mener DI.

EU-lande blev torsdag aften enige om markante sanktioner mod Rusland efter invasionen af Ukraine. Sanktioner, der blandt andet rammer Ruslands finansielle sektor.

Dansk Industri roser, at EU-landene formår at koordinere sanktionerne sammen med de nærmeste allierede, og forventer samtidig at sanktionerne får stor betydning for danske virksomheder, som er aktive i regionen.   

- Situationen i Ukraine er dybt, dybt alvorlig, og vi ser på udviklingen med meget stor bekymring. Derfor er det positivt, at EU sammen med vores tætteste allierede har koordineret tæt, hvilke sanktioner, der nu sættes i værk. Når vi står sammen, står vi stærkest, siger Thomas Bustrup, international direktør i Dansk Industri.

Læs også: Forvent forhøjede gaspriser og kig efter alternativer

- Vesten har iværksat historisk hårde økonomiske sanktioner mod Rusland, der kommer til at bremse meget økonomisk aktivitet i landet. Man vil bl.a. sanktionere en række banker i Rusland, hvilket er et meget effektivt middel, når man skal ramme Ruslands økonomi. De samlede sanktioner vil forhåbentligt lægge et betydeligt pres på styret i Kreml, siger Thomas Bustrup.

Læs også: DI til virksomheder: Styrk it-sikkerheden nu

Bidrager til øget usikkerhed

- De økonomiske sanktioner vil ikke bare få betydning for eksporten til Rusland, men vil også bidrage til øget usikkerhed om investeringer, risiko for stigende energipriser og generelt skabe økonomisk usikkerhed. Vi følger situationen meget tæt, da der fortsat er mange detaljer om de specifikke sanktioner, der endnu ikke er på plads. Vi yder desuden rådgivning til de danske virksomheder, der er påvirket af konflikten fra vores kontorer i København, Bruxelles, Moskva og Washington D.C. Sanktionerne er desværre nødvendige og vil uden tvivl få stor betydning for danske virksomheder og medarbejdere, der opererer i området, siger Thomas Bustrup.

Følg med og få DI-rådgivning om Ukraine-krise

Peter Dige Thagesen

Peter Dige Thagesen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3752
  • Mobil +45 2949 4569
  • E-mail pth@di.dk

Relateret indhold