Mangler virksomheder at  følge op på deres it-sikkerhed, er tiden inde til at prioritere det nu, selvom der aktuelt ikke er tale om en målrettet trussel mod danske virksomheder, siger DI’s chef for cybersikkerhed, Morten Rosted Vang.

24.02.22 DIB Nyheder

DI til virksomheder: Styrk it-sikkerheden nu

DI støtter Center for Cybersikkerheds opfordring til virksomheder om at skærpe  fokus på it-sikkerhed efter Ruslands invasion af  Ukraine.

Ruslands invasion af Ukraine giver anledning til at se ekstra på virksomheders it-sikkerhed, lyder det fra Center for Cybersikkerhed (CFCS). Centret forventer ikke, at den nuværende situation vil medføre destruktive cyberangreb direkte rettet mod Danmark. Men destruktive cyberangreb rettet mod andre lande kan brede sig til Danmark.

- Det kan medføre omfattende skadesvirkninger på danske it-systemer med store driftsmæssige og økonomiske tab til følge, skriver CFCS i en pressemeddelelse.

Og den opfordring bakker Dansk Industri op om. DI’s chef for cybersikkerhed, Morten Rosted Vang, ser CFCS' markering som et udtryk for rettidig omhu.

- Står jeres virksomhed i en situation, hvor I mangler at følge op på jeres it-sikkerhed, er tiden inde til at prioritere det nu, selvom der aktuelt ikke er tale om en målrettet trussel mod danske virksomheder, siger DI’s fagleder for cybersikkerhed, Morten Rosted Vang.

Læs også: Følg med og få DI-rådgivning om Ukraine-krise på ny hjemmeside

Trussel må ikke undervurderes

CFCS ændrer ikke vurderingen af cybertruslen mod Danmark. Truslen fra destruktive cyberangreb anses derfor fortsat som lav, men det kan ændres med kort varsel.

Morten Rosted Vang henviser til, at vi generelt ser truslen fra cyberkriminalitet stige, og i dag er cyberangreb en del af internationale konflikter.

- Derfor skal virksomhederne ikke undervurdere den aktuelle trussel. Vi har tidligere set cyberangreb sprede sig og ramme langt bredere end det egentlige mål, så opfordringen om at få styr på it-sikkerheden er til virksomheder generelt og er ikke kun målrettet virksomheder med aktiviteter i eller relateret til Ukraine, siger DI’s fagleder for cybersikkerhed.

Eskalerer konflikten mellem Vesten og Rusland, kan cybertruslen mod danske virksomheder også hurtigt blive mere alvorlig.

DI er klar til at hjælpe medlemmer med spørgsmål om cybersikkerhed her.

Find desuden konkret hjælp ved Center for Cybersikkerhed eller på sikkerdigital.dk.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Rosted Vang

Morten Rosted Vang

Fagleder, Digital ansvarlighed og cybersikkerhed

  • Direkte +45 3377 4707
  • Mobil +45 2291 5081
  • E-mail morv@di.dk

Relateret indhold