Tilskud fra Erhvervspuljen vil dække op til 50 procent af omkostningerne til et energispareprojekt afhængigt af virksomhedens størrelse og projektets energibesparelse.

Foto: Getty Images
08.02.22 DIB Nyheder

Søg nu: Tilskud til løsninger, der bremser skyhøj energiregning

Energistyrelsen klar med tilskud til projekter, der reducerer din virksomheds energiregning. Kommer på et vigtigt tidspunkt, mener DI.

Energiregningen er eksploderet denne vinter, hvilket får mange virksomheder til at prioritere besparelser højt. Den 15. februar er Energistyrelsen klar med et initiativ, der kan mindske problemerne.

Styrelsen åbner nemlig for ansøgninger om tilskud fra Erhvervspuljen. Der er afsat 210 mio. kr. til virksomheder, der vil spare på energien, eksempelvis med LED-lys, optimerede procesanlæg eller udskiftning af olie- eller gasfyr til en grøn og energieffektiv varmepumpe.

Tilskud fra Erhvervspuljen dækker op til 50 procent af omkostningerne til et energispareprojekt afhængigt af virksomhedens størrelse og projektets energibesparelse.

Dansk Industri hilser tilskuddet velkommen i en tid, hvor energipriserne er historisk høje og meget tyder på, at det vil fortsætte ind i 2023.

- Lige nu er der faktisk masser af penge i Erhvervspuljen og Energistyrelsen har lavet administrative forbedringer, der meget gerne skulle nedbringe sagsbehandlingstiden. Det er bare med at få en ansøgning afsted, anbefaler branchedirekør for DI Energi, Troels Ranis.

Læs også: Rekordhøje elpriser koster industri millionbeløb

Enklere ansøgningsproces

Rikke Reumert Schaltz, Kontorchef i Energistyrelsen, ser det også en oplagt mulighed til at nedbringe virksomheders energiforbrug.

- Mange virksomheder er i øjeblikket presset af de høje energipriser. Erhvervspuljen giver tilskud til projekter, der kan nedbringe virksomhedernes stigende energiregning og samtidig hjælpe til at reducere virksomhedens udledning af CO2. Det kan både styrke virksomhedens grønne profil og konkurrenceevne, siger hun.

Energistyrelsen har gjort det lettere at ansøge om tilskud, blandt andet med at indsætte en række standardløsninger. Desuden er den øvre grænse for et projekts tilbagebetalingstid er også blevet fjernet, så flere projekter nu er omfattet af Erhvervspuljen.

Læs mere om tilskudsordningen her

Troels Ranis

Troels Ranis

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3683
  • Mobil +45 2328 5056
  • E-mail trra@di.dk

Relateret indhold