08.02.22 DIB Nyheder

Industriproduktionen præsterer højeste vækstrate i over 20 år

Industriproduktionen faldt med 1,2 pct. i december, viser tal fra Danmarks Statistik. Samlet set steg industriproduktionen med 9 pct. i 2021, hvilket er højeste vækstrate i over 20 år. DI frygter, at mangel på arbejdskraft kan bremse væksten i 2022.

- December var en skuffende måned for industriproduktionen, men væksten for 2021 ender alligevel samlet set på 9 procent. Udviklingen understreger, at industrien ikke blot har lagt coronakrisen bag sig, men også at branchen er inde i en vækstbane med enormt meget medvind, siger Morten Granzau, underdirektør i Dansk Industri.

 

- Faldet i den samlede industriproduktion i december skyldes især dalende produktion i maskinindustrien. Branchen er især produktionsbegrænset som følge af mangel på både materialer og arbejdskraft, og det er med til at sætte en dæmper på produktionen, siger Morten Granzau.

 

- To tredjedele af industrivirksomhederne kan ikke imødekomme ordrer, da de enten ikke kan skaffe tilstrækkelig med materialer eller arbejdskraft. Når vi taler med virksomhederne, er det især mangel på kvalificeret arbejdskraft, som tegner sig til at være den helt store vækstbarriere i 2022, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold