6.500 personer er tilknyttet Copenhagen Medical som del af den omfattense testindsats, der er gjort under coronaepidemien. Nu skal de gerne videre i nyt job.

Foto: Copenhagen Medical
11.02.22 DIB Nyheder

ISS til ledige testere: Kontakt os

De flere tusinde podere, der står til at miste jobbet i takt med faldende behov for coronatests, er mere end velkomne til at kontakte ISS og andre servicevirksomheder om mulighed for nyt job.

Den 6. marts vil langt de fleste danske kviktestcentre lukke ned. Dermed vil Coenhagen Medical og Falck, der har drevet testcentre, skulle sige farvel til mange medarbejdere. CPH Medical har haft 6.500 personer tilknyttet, mens Falck ifølge en pressemeddelelse har 5.000 medarbejdere, der har serviceret et utal af mennesker gennem cornonaepidemien.  

- Vi er ekstremt taknemmelige over den kæmpe indsats og fleksibilitet, som vores medarbejdere i testindsatsen har leveret igennem de sidste to år. Derfor har vi rakt ud til erhvervslivet for at bygge bro imellem vores dygtige medarbejdere og deres potentielle nye arbejdsgivere, siger Jakob Riis, administrerende direktør i Falck.

Broen består i et samarbejde med Dansk Erhverv, Dansk Industri og Horesta's medlemmer for at skabe et online karriereforum, hvor organisationerne kan opslå stillinger, der er målrettet medarbejderne fra testsindsatsen.

- Virksomhederne skriger på arbejdskraft. Så Falcks initiativ kommer som sendt fra himlen. Der er job i alle dele af servicebranchen – både som ledere og som frontpersonale. Der er brug for alle dem, der har knoklet med testindsatsen i virksomhedsdanmark. I DI er vi glade for at kunne bakke op og bygge broen til at testmedarbejderne kommer hurtigt videre i nye jobs, siger Jakob Scharff, branchedirektør i DI Service.

Læs også: DI: Voldsom mangel på medarbejdere bremser produktionen hos virksomheder

Messe og online platform med Copenhagen Medical

Også Copenhagen Medical vil, ligesom de gjorde da testcentrene midlertidigt lukkede i oktober 2021, gøre en ekstraordinær indsats for at hjælpe deres medarbejdere videre til andre job.

- Vi holder jobmesse i Bella Centeret den 8. marts, hvor medarbejderne kan møde arbejdsgivere. Desuden vil vi oprette en digital jobmesse, hvor medarbejdere og arbejdsgivere kan møde hinanden, siger pressechef Trine Baadsgaard, Copenhagen Medical.

Samtidig er virksomheden i direkte dialog med blandt andre servicevirksomheder som ISS Danmark, der har stort behov for arbejdskraft.

- Vi har proaktiv dialog med både Falck og CPH Medical om, hvordan vi kan hjælpe med at holde de mange mennesker i beskæftigelse. Ligesom så mange andre er vi udfordret på adgang til arbejdskraft, og poderne har haft arbejde i en struktur, der minder meget om den, vi har. Samtidig har vi med knap 7.000 medarbejdere i Danmark samt en stor geografisk spredning, der giver os gode muligheder for at ansætte nogle af dem, siger Christian Alsø, adm. direktør i ISS Danmark.

Læs også: ISS ansætter 125.000 hvert år - men vil gerne have endnu flere

Rengøring, kantiner og teknisk vedligehold

Christian Alsø oplyser, at virksomheden kan bruge medarbejdere til både rengøring, kantiner og teknisk vedligehold.

- Det har stor værdi for os, at medarbejderne har fået indblik i og smag for servicebranchen.  Og især på lederniveau har gennem deres erfaringer med testcentrene gode forudsætninger for at træde til hos os, siger Christian Alsø, der opfordrer interesserede til at kontakte virksomhedens people service team.

Han bakkes op af Jakob Scharff, branchedirektør i DI Service, der oplyser, at de danske servicevirksomheder bredt set har stort behov for medarbejdere.

- Det er i alles interesse, at de mange mennesker kommer videre i nye job, og det er godt, at vi står midt i et opsving, hvor der er kæmpe behov for hænder nærmest overalt. Jeg er sikker på, der vil være rift om medarbejderne, så de skal nok komme videre i job, siger Jakob Scharff.

Læs også: DI til politikerne: Find nu en løsning på international arbejdskraft

 

Herunder kan du se en karussel med billeder fra forskellige jobfunktioner i ISS. Fotos: ISS

Få hjælp til tiltrækning, ansættelse og ledelse af internationale medarbejdere

Få rådgivning

Info om COVID-19

Find DI’s og myndigheders hjælp, links og kontaktpersoner på dette site, hvor du også kan se arbejdsgivernes FAQ og DI’s svar.

Få vejledning om coronavirus

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jakob Scharff

Jakob Scharff

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3996
  • Mobil +45 2112 9423
  • E-mail jasc@di.dk

Relateret indhold