Torben Madsen, produktionsdirektør hos SBS Friction og teknisk chef Jan Reinholdt Mohrdieck.

25.02.22 DIB Nyheder

Robotter kan frigive knappe ressourcer

Hvilke redskaber er der for, at små- og mellemstore virksomheder kan tiltrække og fastholde medarbejdere? Det stiller DI skarpt på til SMV Dagen 2022, hvor du blandt andet kan møde Torben Madsen, produktionsdirektør hos SBS Friction samt teknisk chef Jan Reinholdt Mohrdieck. De har brugt automatisering til at øge afsætningen med samme antal medarbejdere.

Den 10. marts på SMV Dagen 2022 stiller DI skarpt på et af nutidens mest aktuelle emner – manglende arbejdskraft. For det er svært at skabe vækst og fremgang, hvis ikke man har midlerne til at gro – og hænderne til at løse opgaverne. Dagen igennem vil du blive inspireret, få konkrete værktøjer og sparre med andre virksomheder.

På dagen kan du blandt andre møde Torben Madsen, produktionsdirektør hos SBS Friction og Jan Reinholdt Mohrdieck som er teknisk chef samme sted. De har begge gode erfaringer med robotter og automatisering af processer, for på den måde at frigive knappe ressourcer.

- Vores løbende fokus på automatisering, har gennem årene holdt medarbejderstaben stort set konstant, selvom afsætningen er steget med mere end 40 procent fra årene 2011 til 2022. Automatiseringen har desuden hjulpet os med at være mere modstandsdygtig overfor situationer som nu, hvor arbejdskraft er vanskeligt at tiltrække, siger Jan Reinholdt Mohrdieck om.

Torben Madsen tilføjer:

- Automatiseringen har ikke kun været med fokus på færre hænder, men også på at forenkle komplicerede processer. Udover at det rent produktionsmæssigt er en fordel at anvende robotter, har introduktionen af robotter også betydet mindre nedetid og reduceret vedligeholdelsesomkostninger. Det skyldes robotternes store stabilitet og driftssikkerhed.

Læs også: Udenlandske smede kan få job hjemme

Sæt fokus på erhvervsuddannelser

Torben Madsen og Jan Reinholdt Mohrdieck mener desuden, at virksomhederne fra politisk side kan have gavn af, at der sættes fokus på de erhvervs- og naturfaglige uddannelser.

- Der er fortsat en del unge, som ikke får en uddannelse, og det er vigtigt, at der fra politisk hold gøres en indsats for at få dem motiveret. Der vil også være et øget behov for tiltrække mere udenlandsk arbejdskraft, og der må man af politisk vej sørge for at gøre det mere attraktivt og mindre komplekst at etablere sig - også med familie i Danmark, siger Torben Madsen.

Jan Reinholdt Mohrdieck tilføjer:

- Og så kan det være en ide at fastholde seniorer i kortere eller længere perioder med udvidet fleksibilitet i forhold til arbejdstid og aflønning, uden at det bliver modregnet eller reduceret i en pensionsopsparing.

Læs også: Flere unge skal opdage erhvervsuddannelserne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Katrine Haahr Riisberg

Katrine Haahr Riisberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4934
  • Mobil +45 2883 2878
  • E-mail kahr@di.dk

Relateret indhold