06.03.22 DIB Nyheder

DI bakker op om det nationale sikkerhedskompromis

Den forfærdelige russiske aggression gør det helt nødvendigt at styrke det danske forsvar og stemme om forsvarsforbeholdet, mener DI, der bakker op om Folketingets historiske beslutninger.

Danskerne skal til stemmeurnerne den 1. juni og stemme om, hvorvidt det hidtidige forsvarsforbehold skal afskaffes. Regeringen og et bredt flertal i Folketinget (V, K, RV og SF) anbefaler danskerne at stemme for at afskaffe det.

Samme flertal har desuden besluttet, at det danske forsvarsbudget skal øges til 2 procent af BNP, fremgår det af en pressemeddelelse fra Fosvarsministeriet.

Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri (DI), siger:

- Situationen i Europa har udviklet sig så alvorligt og uforudset som følge af den forfærdelige russiske aggression, at det er helt nødvendigt med denne historiske beslutning.

Han mener, at et stærkt forsvarssamarbejde i EU uden et dansk forbehold er den helt rigtige vej at gå.

- Det er en forudsætning for et stærkt NATO. DI bakker helt og holdent op om at leve op til NATO’s målsætning og øge det danske forsvarsbudget til 2% af BNP med den indfasning, politikerne er blevet enige om. Nu skal vi som samfund tænke forsvar på en ny måde med et langt tættere offentligt-privat samspil, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han finder det vigtigt, at Danmark får plads ved forhandlingsbordet, når EU-landene skal drøfte, hvordan Europas forsvar og sikkerhed skal indrettes og bruges i praksis fremover.

- Vi kigger ind i en fremtid med mange vigtige og store samfundsinvesteringer også inden for eksempelvis grøn omstilling. Her må vi alle bidrage til at finde de rette nytænkende løsninger og prioriteringer, så de offentlige udgifter ikke belastes uansvarligt for fremtidige generationer. Derfor havde vi også foretrukket, at aftalen var blevet finansieret uden en så markant øget gældsætning, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: DI hilser særlov for ukrainere velkommen

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Joachim Finkielman

Joachim Finkielman

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3673
  • Mobil +45 6187 1540
  • E-mail jofi@di.dk

Relateret indhold