11.03.22 DIB Nyheder

DI: Eksportfremgang bliver bremset af modvind fra flere fronter

Eksportfremgang, men bekymring om den nære fremtid hos DI.

Eksporten steg med 0,9 procent i januar. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik.

- Eksporten er kommet fint fra start i 2022. Fremgangen i januar kommer i forlængelse af et utrolig flot eksportår i 2021. Eksportvirksomhederne har trodset corona og hentet flere ordrer hjem i en tid med høje smittetal og restriktioner, siger Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI), der dog af flere årsager maner til bekymring om fremtiden.

- Udsigterne for de kommende måneder giver anledning til bekymringer. Efter Ruslands invasion af Ukraine er der kommet modvind fra flere fronter, og det vil svække eksporten, siger Allan Sørensen.

- Massiv mangel på materialer, voldsomme prisstigninger, usikkerhed, sanktioner og lavere vækst betyder, at eksporten vil bremse op her i foråret, siger Allan Sørensen.

Eksporten giver anledning til 875.000 arbejdspladser i Danmark.

- Beskæftigelsen som følge af eksport satte rekord sidste år. Antallet af eksportarbejdspladser kunne være endnu større hvis ikke der var så udbredt mangel på arbejdskraft, siger Allan Sørensen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold