Dansk  Industri hjælper med at skabe kontakt mellem virksomheder og ukrainere, der er kommet til Danmark.

Foto: Colourbox
22.03.22 DIB Nyheder

DI til virksomheder: Sådan ansætter I ukrainske flygtninge

DI er klar til at hjælpe medlemsvirksomheder med at få ukrainere hurtigt i arbejde efter at særlov er trådt i kraft.

16. marts vedtog Folketinget en særlov, der gør det muligt at tilbyde ukrainske flygtninge et job på danske virksomheder, så længe de er i Danmark. Særloven gælder foreløbigt i to år frem til 17. marts 2024.

Men hvordan kommer man som virksomhed i gang, når man gerne vil hjælpe? Det giver DI’s personalejuridiske afdeling svar på – og er samtidig til rådighed ved spørgsmål.

Afdelingen har samlet generelle oplysninger om vilkår og muligheder på dette website

Det gælder blandt andet informationer om, hvordan man rekruttere bedst muligt - enten via kommunernes jobcentre eller Jobservice Danmark.

Der er også informationer om, hvorvidt virksomhederne kan og skal hjælpe med bopæl, samt om hvordan de ukrainske medarbejderes kvalifikationer vurderes.

Desuden afholdes webinar om emnet den 28. marts. DI-medlemmer kan tilmelde sig her. 

Ifølge Ritzau havde 8834 ukrainske flygtninge frem til og med den 20. marts søgt om dansk opholdstilladelse efter den nye særlov.

Stor vilje til at ansætte ukrainske flygtninge

DI’s medlemmer er særdeles villige til at hjælpe ukrainere med et job, så længe de er i Danmark.

To af tre af DI’s medlemsvirksomheder angiver i en ny undersøgelse, at de har job, som med kort oplæring vil kunne varetages af ukrainske flygtninge.

I undersøgelsen svarer 27 procent af de virksomheder, som har job, at der kræves et vist kendskab til dansk, engelsk eller tysk. 16 procent af virksomhederne svarer, at der kræves visse faglige kompetencer, og 27 procent af virksomhederne, kræver både visse sprogkundskaber og relevante faglige kompetencer.

DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen fortæller, at DI vil gøre en stor indsats for at hjælpe de ukrainske flygtninge med at komme i job, hvis de ønsker at arbejde.

- Vi kommer til at række ud til virksomhederne i hele landet og vil hjælpe med at skabe kontakt mellem virksomhederne og ukrainerne. Og vi kommer også til at gå i dialog med kommunerne om jobsamarbejde, bolig og børnepasning, siger han.

Læs også: ”Et arbejde er den største gave, du kan give en flygtning” 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Relateret indhold