- Der er tale om glimrende muligheder for danske virksomheder til at få sat endnu mere turbo på deres eksport. Jeg tror og håber, at rigtig mange af DI’s medlemsvirksomheder vil gøre brug af muligheden, siger Jes Lerche Ratzer, der er teamleder for erhvervsfremme i Dansk Industri (DI).

08.03.22 DIB Nyheder

Få 250.000 kroner i tilskud til dit eksporteventyr

SMV: Eksport er tilbage med tilskud til danske virksomheders eksporteventyr. Du kan blandt andet få 250.000 kroner i tilskud til eksportfremme-aktiviteter og certificeringer på nye markeder.

Går du og grubler på et eksporteventyr for din virksomhed, så er det her, at du skal læse med. I denne måned er der nemlig åbnet op for fem nye tilskudspuljer til små- og mellemstore (SMV) danske virksomheder, der vil ud i verden og afsætte sine produkter eller services.

- Der er tale om glimrende muligheder for danske virksomheder til at få sat mere fart på deres eksport. Jeg tror og håber, at rigtig mange af DI’s medlemsvirksomheder vil gøre brug af muligheden, siger Jes Lerche Ratzer, der er teamleder for erhvervsfremme i Dansk Industri (DI).

De fem tilskudsmuligheder er:

- Tilskud til certificeringer, patenter, varemærkeregistreringer. 25 % tilskud til afgift/udgift til udstedende myndighed og maksimalt 50.000 kr. i tilskud.

- Tilskud til interne lønninger til projektarbejde ifm. forberedende eksportfremmende aktiviteter på et nyt marked. 50% tilskud til lønninger til ansatte i deltagervirksomheden og maksimalt 250.000 kr. i tilskud.

- Tilskud til rådgivning til forberedende eksportfremmende aktiviteter og certificering på et nyt marked. 50 % tilskud til køb af ekstern rådgivning og maksimalt 250.000 kr. i tilskud. 

- Tilskud til kompetenceudvikling af nøglemedarbejdere som skal eksekvere de eksportfremmende aktiviteter på et nyt marked. 100% tilskud til ekstern rådgivning til kompetenceudvikling og maksimalt 50.000 kr. i tilskud.

- Tilskud til udvalgte udgifter forbundet med messedeltagelse i Danmark eller udlandet på et nyt marked. 50% tilskud til udvalgte udgifter og maksimalt 200.000 kr. i tilskud.

Ansøg nu

Ifølge DI’s Jes Lerche Ratser er der tale om nogle helt unikke tilskudsmuligheder.

- Det handler helt grundlæggende om at sikre, at danske virksomheder får genstartet handlen på eksportmarkeder og øget beskæftigelsen ovenpå corona. Senest har Ukraine-konflikten også på kort tid vendt op og ned på rigtig mange SMV’ers eksportplaner, siger han.

Pengene til de nye tilskudsmuligheder kommer således også fra EU’s genstartspakke ”REACT” og fra regerings sommer- og erhvervspakke fra sommeren 2021.

Mulighederne for tilskud findes frem til sommeren 2023, men da der tidligere har været stor efterspørgsel på tilskud opfordrer Jes Lerche Ratzer til, at virksomhederne allerede nu overvejer tilskudsmulighederne.

- Det gælder om at komme hurtigt ud af starthullerne, hvis du vil gøre dig håb om at få et af tilskud, siger han. 

Du kan læse mere om de formelle krav til ansøgninger om tilskud og ansøge her.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Jes Lerche Ratzer

Jes Lerche Ratzer

Chef for erhvervsfremme & regional udvikling

  • Direkte +45 3377 4518
  • Mobil +45 2674 2891
  • E-mail jelr@di.dk

Relateret indhold