Frankrig er kommet hurtigt fra start med genopretningsplanen og har udbetalt en stor del af den 100 mia. store ”France Relance”-pakke, hvor 6,7 mia. euro specifikt går til projekter, der fremmer energieffektivitet.

Foto: Colourbox
17.03.22 DIB Nyheder

Få en bid af Frankrigs 100 mia. euro store genopretning

Halvdelen af Frankrigs bygningsmasse er fra før 1975 med et betydeligt energiforbrug. Dét kombineret med en 100 mia. euro stor genopretningsplan skaber efterspørgsel på energirenoveringer, og det giver eksportmuligheder for danske virksomheder.

Frankrigs gigantiske genopretningsplan ”France Relance” skaber gyldne muligheder for danske virksomheder. Mange af pengene er nemlig målrettet energieffektiviseringer, som danske virksomheder er eksperter i.

De konkrete udbud er mange og afspejler en strukturel efterspørgsel: Halvdelen af den franske boligmasse er bygget før 1975, og bolig- og byggesektoren står for intet mindre end 44 pct. af landets samlede energiforbrug. Så hvis landet skal nå sine mål om grøn omstilling, er der behov for en række nye løsninger.

Dét kombineret med ny lovgivning, der netop kræver højere energieffektivitet, og de generelt stigende energipriser betyder, at de franske aktører er på udkig efter nye, energieffektive løsninger, som danske virksomheder kan tilbyde.

Mange franske aktører vil derfor også have blikket rettet mod en af årets største branchebegivenheder, Batimat og Interclima, der finder sted 4.- 5. oktober 2022 i Paris. Her er matchet med danske løsninger helt oplagt, da der fra fransk side allerede er stor interesse for danske løsninger. Både på grund af Danmarks grønne position og den gode erfaring med danske løsninger, der allerede er til stede i det franske marked.

Den Danske Ambassade i Paris og DI vil i den forbindelse arrangere et erhvervsfremstød om grønne bygninger og energieffektivere løsninger. Du  kan tilmelde dig fremstødet her.

Vejen til grønne genopretningsmidler går gennem ambassaden og DI

Den Danske Ambassade i Paris og DI arbejder i et strategisk partnerskab om at få danske løsninger ind på det franske marked. Ambassaden er både til stede på markedet og i branchen og arbejder dagligt med franske partnere for at profilere danske løsninger hos de franske beslutningstagere.

Det sker i særlig høj grad, da ambassaden er udpeget som Climate Front Post af den danske regering i kraft af sine tætte kontakter til franske beslutningstagere i både den offentlige og private sektor. Gennem samarbejdet med DI er ambassaden klar til at hjælpe danske virksomheder med at identificere og gribe de mange muligheder, der opstår i kølvandet på genopretningsplanen netop nu.

Fakta om Frankrigs genopretningsplan:

Frankrig er kommet hurtigt fra start med genopretningsplanen og har udbetalt en stor del af den 100 mia. store ”France Relance”-pakke, hvor 6,7 mia. euro specifikt går til projekter, der fremmer energieffektivitet.

Et blik over de mange udbud, der er blevet tildelt, viser særligt en stor efterspørgsel på løsninger inden for energieffektivitet i bygninger.

Se også de franske myndigheders oversigt over udbud inden for energieffektivisering

Et konkret eksempel er ”MassiRéno”: Renoveringen af over 2.700 sociale boliger over hele Frankrig, hvor ti større entreprenører har vundet udbud til at udføre ti forskellige projekter til samlet 40 mio. euro. Mere specifikt er bl.a. OPAC de la Savoie og Cristal Habitat blandt vinderne, der i år renoverer i alt 343 boliger i Auvergne-Rhône-Alpes for i alt 5,2 mio. euro.

Et andet eksempel er Boygues Bâtiment, der vandt et udbud på 14,7 mio euro til at renovere en del af Côte d’Azur-universitetet i Nice som del af et større udbud i alt 54 mio. euro. Renoveringen har særligt fokus på isolering af bygningerne og installation af nyt teknisk udstyr (varmenet, luftbehandling, køleanlæg, belysning, solcellepaneler mv.).

Læs også DI’s rapport om Frankrigs genopretningsplan

Kontaktpersoner

Den Danske Ambassade i Paris

Ana Elena Kelly

Rådgiver

Mail: anakel@um.dk

Tlf.: +33 144312109

 

DI, Global Markedsudvikling

Stella Bücker

Konsulent

Mail: stbu@di.dk

Tlf.: +45 3377 3026

 

DI Byggeri

Esben Mortensen

Seniorchefkonsulent

Mail: esm@di.dk

Tlf.: +45 3377 3613

 

DI Energi

Sarah Sylvest Murrills

Chefkonsulent

Mail: sash@di.dk

Tlf.: +45 3377 3903

 

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Bertil Egger Beck

Bertil Egger Beck

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4695
  • Mobil +32476172748
  • E-mail beeb@di.dk

Relateret indhold