24.03.22 DIB Nyheder

Fire fremsynede startups får legater fra Alexander Foss’ Industrifond

Alexander Foss’ Industrifond uddeler iværksætterlegater til udvikling af en tablet, der nedbryder alkohol, elmotorer til både, en gasanalysator til brint og en ny behandling mod vaginale infektioner.

Overrækkelsen af 2021’s fire legater fra Alexander Foss’ Industrifond skete under landsfinalen i ”EY Entrepreneur Of The Year”, der blev afholdt den 24. marts 2022. Fonden støtter iværksættere, som er teknologisk nytænkende og har kommercielt potentiale.

Legaterne går til Alcolase ApS, som udvikler en alkoholnedbrydende enzym-tablet, Undine ApS, som udvikler elmotorer til både, NxPAS ApS, som udvikler en gasanalysator til grøn brintproduktion, og endelig Uvisa Health ApS, som udvikler en ny behandlingsmetode mod vaginale infektioner.

Fondens bestyrelsesformand, Flemming H. Tomdrup, sagde ved overrækkelsen:

  • Alexander Foss’ Industrifond ønsker at hjælpe iværksættere i de meget tidlige faser. Vi har i år haft mulighed for at støtte fire nye, spændende virksomheder. Vi håber, vi kan hjælpe dem et skridt videre mod færdige produkter, og jeg tør næsten sige, at det er produkter, som vi alle får glæde af.

  • Der er generelt meget kapital til rådighed for iværksættere for tiden, men vi oplever stadig, at der er et reelt behov hos iværksættere med fysiske produkter på de meget tidlige stadier.

Her er de fire legatmodtagere for 2021: 

Alcolase ApS: En alkoholnedbrydende enzym-tablet

Alcolase ApS får et legat på 80.000 kr. til at udvikle en tablet med enzymer, der kan nedbryde alkohol i mavesækken. Derved sker nedbrydningen, inden alkoholen optages i kroppen, og de sundhedsskadelige effekter af alkohol kan undgås.

  • Vores mission er at nedsætte antallet af alkoholrelaterede sygdomsforløb og at give mennesker mulighed for at nyde alkohol på en ufarlig måde. Legatet skal benyttes til indkøb af kemikalier og materialer til at lave forsøg, siger Jeppe Mikkelsen, CEO og Co-founder i Alcolase ApS.

Website https://alcolase.com/  

Undine ApS: Elmotorer til både

Undine ApS får et legat på 80.000 kr. til at udvikle et elektrisk motor- og batterisystem til både, så de kan sejle larm-, lugt- og forureningsfrit på havet, i havne og i kanaler, hvor der ikke kan sejles for sejl.

  • Vi vil gøre sejlads bæredygtig ved at konvertere de 30 mio. forurenende sejl- og motorbåde der er i verden. Legatet giver os mulighed for at få foretaget vigtige mekaniske beregninger og at få hjælp til at vælge de rigtige materialer til den maritime anvendelse, siger Michèle Holm, Co-founder og CEO i Undine ApS.

Website www.undineenergy.com

NxPAS ApS: Gasanalysator til grøn brintproduktion

NxPAS ApS får et legat på 80.000 kr. til udvikling af et analyseinstrument, der i realtid kan måle sammensætning og renhed af PtX-gasser. Power-to-X (PtX) brint og ammoniak er det bæredygtige brændstof til transportsektoren, især til tunge lastbiler og skibe.

  • Vi har fokus på brint, og vi vil lave instrumenter til en mere effektiv kvalitetskontrol. Med bevillingen kan vi videreudvikle vores prototype-nøglefunktioner, og vores udstyr er på vej til tidlig implementering, siger Paul Feng, administrerende direktør i NxPAS ApS.

Website www.nxpas.dk

Uvisa Health ApS: Ny behandling til kvinder med vaginale infektioner

Uvisa Health ApS får et legat på 80.000 kr. til at udvikle en ny behandling til kvinder med vaginale infektioner. Ved hjælp af UV-lys vil Uvisa Health uskadeliggøre bakterier og svampeforekomster.

  • Vi vil hjælpe kvinder i hele verden ved at erstatte farmakologiske produkter og de bivirkninger, de har, med en nem og receptfri løsning. Legatet fra Alexander Foss’ Industrifond har givet os mulighed for at accelerere vores test og prototypeudvikling, siger Ella Harris, CEO og Founder af Uvisa Health ApS.

Website www.uvisahealth.com

Kontaktperson vedr. legater fra Alexander Foss’ Industrifond

Anders Sparre, sekretariat for Alexander Foss’ Industrifond, asp@di.dk, tlf. 26 27 24 94

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Katrine Haahr Riisberg

Katrine Haahr Riisberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4934
  • Mobil +45 2883 2878
  • E-mail kahr@di.dk

Relateret indhold