Vinder af EY Entrepreneur of the year 2021 blev Cane-Line.

24.03.22 DIB Nyheder

Fra havemøbler til landbrugsrobotter – her er årets bedste entreprenører

Cane-line - international markedsleder for havemøbler - vinder hovedprisen ved EY Entrepreneur Of The Year 2021. Flankeret af landbrugsrobotter, klædeligt tøj til mænd, smart skoimprægnering, vaccinemagere, pasteurisering med UV-teknologi og bæredygtig affaldshåndtering som kategorivindere. Det brede felt giver håb for fremtiden, mener DI.

Cane-line og entrepreneuren Brian Djernes har to gange vundet den regionale konkurrence på Fyn i EY Entrepreneur Of the Year. Nu er de klatret helt til tops, da de ved et stort show i Lokomotivværkstedet i København blev vinder af hovedprisen ved EY Entrepreneur Of The Year 2021.

De vandt bl.a. på baggrund af en imponerende vækst og et globalt potentiale. Juryen var også imponerede over entrepreneuren bag, der nu skal forsvare de rød-hvide farver ved den internationale finale i Monaco.

Dansk design på verdenskortet

Cane-line har eksisteret i mere end 30 år og er mest kendt for deres high end-havemøbler,. De laver dog også indendørsmøbler og har oplevet en kontinuerlig vækst – ikke bare herhjemme, men også i flere lande. Og det er blandt andet det, der har imponeret juryen, fortæller juryformand Lars Fløe Nielsen:

- Cane-line har været med til at sætte dansk design på verdenskortet. De har præsteret at blive ledende på flere markeder internationalt – noget, der er særdeles flot, når man ved, hvor meget konkurrence, der præger området. Og så har virksomheden et stort og kontinuerligt fokus på bæredygtighed. Både når det kommer til arbejdsforhold ude i verden og energiforbrug internt i virksomheden.

Derudover har indehaver Brian Djernes også gjort et særligt indtryk på juryen:

- Både den regionale og senest den nationale jury har bemærket, at Brian Djernes er entrepreneur helt ind i sjælen og en helt ekstraordinær personlighed. Nu kommer turen til den internationale jury i Monaco, og her er jeg ikke i tvivl om, at Cane-line og særligt Brian Djernes også kan imponere og være gode repræsentanter for dansk entrepreneurskab, siger Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year.

Læs også: Ny ordning skal øge antallet af patenter fra danske SMV'er

Imponerende felt

Ud over hovedvinderen blev der kåret vindere af seks kategorier:

Export and Globalization​: Shaping New Tomorrow, der laver smart tøj til mænd

Sustainability​: Meldgaard Miljø, der håndterer dagrenovation og virksomhedsaffald.

Innovation​: Imbox Protection, der laver smart skoimprægnering

Start-up/Scaleup​: Farmdroid, der laver landbrugsrobotter

Life Sciences​: AdaptVac, der udvikler vacciner

Social Entrepreneurship - Future Impact​: Lyras, der pasteuriserer med UV-teknologi

Feltet imponerer Anders Søndergaard Larsen, medlemsdirektør i Dansk Industri (DI), der er medsponsor på EY Entrepreneur Of The Year.

- Trods vanskelige tider formår entreprenører i mange forskellige kategorier at skabe produkter og services, der er med til at skabe fremtiden. Det giver håb for dansk erhvervsliv og for verden, at vi har virksomheder og mennesker, der bruger enorme mængder energi på at skabe bæredygtige løsninger på tværs af brancher. Jeg ønsker vinderne mange gange tillykke og takker også de, der ikke endte på podier for deres store indsats, siger Anders Søndergaard Larsen.

Læs også 10 forslag vil fjerne betydelige benspænd for iværksættere

Fakta: 1 års gratis medlemsskab til iværksættere

DI baner vejen for, at flere iværksættere vinder. Det gør vi både gennem vores iværksætterpolitik, der har fokus på nemmere opstart og et bedre fundament for hurtig vækst. Og det gør vi med individuel rådgivning, vejledning og netværksmuligheder for vores iværksættermedlemmer. Iværksættere kan få det første års medlemskab af DI gratis

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Katrine Haahr Riisberg

Katrine Haahr Riisberg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4934
  • Mobil +45 2883 2878
  • E-mail kahr@di.dk

Relateret indhold