Produktion af en spændende matrixboks var en af de mere spændende opgaver, som lærlingen Isaiah Viksø Alexis kunne fortælle om til Leah Stårup.

Foto: Gordon Trier Holm
18.03.22 DIB Nyheder

Kloge hænder messen sætter turbo på lærlingematch

Også for sjette gang lykkes det at få sat unge med mod på en erhvervsuddannelse i selskab med virksomheder, som har lærepladserne klar til dem på Kloge Hænder Messen 2022.

- Det er superfedt det her. Jeg har jo her et helt slaraffenland af muligheder, siger 25-årige Oliver Bøndergaard. Han er på jagt efter en læreplads som elektriker.

Han ser det som en god måde at kunne afklare sig, hvilken erhvervsfaglig uddannelse, man som ung kan gå efter.

Og muligheder er der nok af på Kloge Hænder Messen som i år blev afviklet i en kæmpestor hal hos Lemvigh Müller i Randers. En lind strøm af i alt 500 unge mennesker defilerede undervejs i løbet af fredag formiddag forbi runde caféborde, hvor godt 50 virksomheder havde stillet sig op for at vise sig frem og fortælle om uddannelsesmulighederne.

Læs også: Ny rekord i indgåede lærepladsaftaler

Altid lidt i underskud

Virksomhederne kommer fortrinsvist fra Randers. Men også virksomheder som Grundfos A/S i Bjerringbro og Terma Aerostructures i Grenaa har lagt vejen forbi for at vise sig frem for de unge.

- Det her er for os en supergod mulighed for at fortælle de unge mennesker om os og en mulighed for os at præge de unge mennesker. Som vi ser det, giver det også en mulighed for at komme på øjenhøjde med de unge og finde ud af, hvor de er, og hvilke prioriteringer de går efter. Det kan vi også bruge i vores daglige kommunikation især på de sociale medier, hvor vi også henvender os til de unge og til kommende lærlinge, siger Isaiah Viksø Alexis, der selv er i lære som elektronik-fagtekniker hos Grundfos A/S.

Han er ikke i tvivl om, at Grundfos gerne vender tilbage til kommende Kloge Hænder messer.

- Vi er altid lidt i underskud med at finde nok lærlinge. Og vi ved, at det ikke bliver lettere i fremtiden. Det gælder om, at vi alle kommer ud af vores bobler og møder hinanden, hvis vi her skal have succes, siger Isaiah Viksø Alexis.

Læs også: DI-prisvinder skiftede spor i karrieren som voksen kontorelev

Megaglad for muligheden

Til en af de unge interesserede ved Grundfos’ cafébord fortalte om en spændende matrixboks med blinkende ledlys, som skaber forskellige mønstre, som lærlinge på Grundfos havde fået som opgave at lave til en messestand. Og det vakte stor opmærksomhed hos en ung dame.

- Jeg står for tiden uden arbejde og er derfor megaglad for den mulighed at gå på opdagelse i nogle af de erhvervsfaglige muligheder, der er noget fremtid i, siger 36-årige Leah Stårup.

Kloge Hænder Messen har nu kørt fem gange med det fysiske fremmøde og en enkelt gang virtuelt på Zoom i 2021 på grund af Corona-nedlukning. Otte forskellige interessenter er med i projektet: DI – Dansk Industri, UU-Randers, Randers Amtsavis, 3F, Dansk Metal, Tradium, Erhverv Randers og Jobcenter Erhverv Randers.

Læs også: Flere ledige stillinger end nogensinde før

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Gordon Trier Holm

Gordon Trier Holm

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3986
  • Mobil +45 2949 4606
  • E-mail gth@di.dk

Relateret indhold