Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen besøger sammen med en større dansk erhvervsdelegation Nederlandene i juni.

Foto: Hasse Nielsen
18.03.22 DIB Nyheder

Kronprinsparret på erhvervsfremstød til Nederlandene

Til juni tager D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen til Nederlandene for at stå i spidsen for en større dansk erhvervsdelegation med særligt fokus på grøn energi og digital sundhed.

Grøn energi (offshore vind-energi, Power-to-X, fjernvarme og energieffektivitet) og digital sundhed (medicinsk teknologi og internetbaserede løsninger) er i fokus, når Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen sammen med en større dansk erhvervsdelegation den 20.-21. juni 2022 besøger Nederlandene.

Udenrigsministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at ”formålet med fremstødet er at understøtte danske virksomheders vækst og position på det nederlandske marked samt at befæste de nære relationer mellem Danmark og Nederlandene.”

Læs også: Få en bid af Frankrigs 100 mia. euro store genopretning

Udbyg stabile markeder i EU

Nederlandene står over for en stor grøn omstilling i energisektoren, som bakkes op af en national klimaaftale. Derudover har det aktuelle behov for at gøre Europa uafhængigt af russisk gas, understreget relevansen af både fjernvarme og energieffektivitet, da 88 pct. af private hjem i Nederlandene opvarmes med naturgas.

Sundhedsindustrien i Nederlandene arbejder desuden hen mod digitaliserede løsninger støttet af ny lovgivning vedr. elektronisk dataudveksling i sundhedssektoren.

-Nederlandene er Danmarks 7. største eksportmarked, og potentialet for samarbejde på energiområdet og sundhedsområdet er markant. I en verden med stigende geopolitisk usikkerhed, er der behov for at udbygge samarbejdet med stabile markeder inden for EU. Eksport er den vigtigste drivkraft i dansk økonomi, og vigtig for at fremtidssikre vores velfærd og vækst, siger viceadministrerende direktør i DI, Thomas Bustrup

Han er meget glad for Kronprinsparrets store engagement i besøget til Nederlandene.

- I 2020 stod Kongehuset i spidsen for et virtuelt erhvervsfremstød. Nu  har den danske delegation heldigvis fået muligheden for at mødes fysisk i Haag med en række virksomheder og højtstående repræsentanter fra Nederlandene, siger Thomas Bustrup.

Læs også: Ruslands krig kan koste Danmark 66 milliarder kroner

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold