09.05.22 DIB Nyheder

Ny Danida-aftale giver muligheder for dansk erhvervsliv

296 mio. kr. fra Danida skal hjælpe grøn omstilling på vej i udviklingslande. DI skal sikre, at mål bliver nået.

Hvordan kan udviklingslande lykkes med den nødvendige grønne omstilling på en måde, der sikrer virksomheders konkurrencedygtighed og fastholder job?

Den udfordring er danske virksomheder i fuld gang med at knække. Og de næste fire år bliver de erfaringer et af omdrejningspunkterne for en ny strategisk partnerskabsaftale som DI, sammen med 3F og Ulandssekretariatet, har indgået med Danida til en samlet værdi af 296 mio. kr.

Aftalen er en fortsættelse af det nuværende strategiske partnerskab mellem de tre organisationer, der repræsenterer det organiserede danske arbejdsmarked og Danida.

– Vi er stolte af, at Udenrigsministeriet endnu en gang betror os opgaven med at skabe bæredygtig vækst og ordentlige job i hele verden, siger viceadm. direktør Thomas Bustrup og tilføjer:

– I Danmark har vi rigtig gode erfaringer med stærke samarbejder mellem virksomheder, fagbevægelsen og myndighederne. Det er både i vores og omverdenens interesse, at vi gør, hvad vi kan, for at bringe de erfaringer i spil ude i resten af verden.

Læs også: FLSmidth og DI i sydafrikansk samarbejde om bæredygtig cement

Danida-midler til flere formål

Danida-midlerne skal foruden grøn omstilling støtte bedre faglige uddannelser, fremme ligestilling og sikre flere kollektive aftaler mellem ansatte og arbejdsgivere.

For at nå målene vil DI indgå i tætte partnerskaber med erhvervsorganisationer i 13 udviklings- og lavindkomstlande i Afrika, Asien, Latinamerika og Europa, blandt andet gennem DI’s kontor i Kenya, som dækker Østafrika.

Derudover håber DI, at kunne engagere en række danske virksomheder i projekterne:

– Danske virksomheder er helt i front, når det angår for eksempel grøn omstilling. Det vil vi rigtig gerne udnytte og involvere medlemmerne tæt i projekterne. Så kan vi spille hinanden stærke og sammen skabe konkrete resultater, siger Thomas Bustrup.

Fakta

DI’s projekter i u-lande

  • DI har udviklingssamarbejder med erhvervsorganisationer i 19 udviklings- og lavindkomstlande.
  • Det tematiske fokus for projekterne er grøn omstilling, tekniske uddannelser, bedre samarbejde mellem arbejdsmarkedets parter samt CSR.
  • Projekterne er støttet af dansk udviklingsbistand samt private donorer.
  • Læs mere om DI’s udviklings­arbejde på di.dk/udviklingssamarbejder

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Marie Gad

Marie Gad

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3789
  • Mobil +45 2949 4447
  • E-mail msh@di.dk

Relateret indhold