- Vi har ét team, der bistår med at få lokalt ansatte ukrainere ud af landet. Til dato har vi evakueret knap 300 kvinder og børn, fortæller Jens Serup, der er medejer af Guardian.

01.04.22 DIB Nyheder

Sikkerhedsfirmaet Guardian: Vi kører så tæt på frontlinjen som overhovedet muligt

Guardian har hentet 300 kvinder og børn ud af krigsområder i Ukraine. Danske virksomheder føler et kæmpe ansvar, fortæller sikkerhedsekspert.

Sikkerhedsfirmaet Guardian bliver i disse dage kimet ned af virksomheder, der vil hjælpe deres ukrainske ansatte ud af det krigshærgede land.

- Vi har ét team, der bistår med at få lokalt ansatte ukrainere ud af landet. Til dato har vi evakueret knap 300 kvinder og børn, fortæller Jens Serup, der er medejer af Guardian.

Henvendelserne kommer i stigende grad også fra danske og udenlandske rederier, der skal have hjælp til at få deres ansatte, der er ombord på skibe fanget i havne langs kysten til Sortehavet, ud af landet.

Læs også: Dansk redningsudstyr hjælper ukrainere fanget i krigen

Kører tæt på frontlinjen

Arbejdet er selvfølgelig ikke uden fare. Men Guardian har mange års erfaring med at arbejde i krigsområder.

- Det er farligt, men vi prøver at forudse og navigere i de risici, som der er. Det svære er de totalt random beskydninger. Vi er klar over, at vi løber en risiko, men vi har været i gamet i mange år, og vi gør det med åbne øjne, siger Jens Serup, der fortæller, at Guardians medarbejdere kører så tæt på frontlinjerne, som de kan.

Læs også: ”Jeg vil hellere arbejde end sidde derhjemme og græde”

Virksomheder gør alt for at hjælpe lokalt ansatte

Ikke overraskende er mange af de ukrainere, som Guardian hjælper, dybt påvirkede af situationen.

- Der er mange, der helst vil blive i deres hjemstavn, men rationelt ved de godt, at der ikke er nogen anden udvej. Men der er også nogle, som simpelthen ikke ønsker at forlade deres hjem, selvom vi står klar til at hjælpe dem. Og det gør selvfølgelig ikke situationen lettere, at mænd ikke må forlade landet, så familierne bliver splittet op, siger Jens Serup.

Han fortæller, at det naturligt også påvirker de danske virksomheder dybt.

- De gør alt for at hjælpe deres lokalansatte, siger han. 

Læs også: Vil du donere til Ukraine – få gratis certifikater fra DI’s handelskammer

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold