Life science virksomheden Ambu sendte torsdag den 24. marts masker afsted mod Ukraine fra deres lagre i Tyskland.

Foto: AMBU
29.03.22 DIB Nyheder

Vil du donere til Ukraine – få gratis certifikater fra DI’s handelskammer

67 paller med supper fra Danish Crown, 25.000 iltmasker fra AMBU, 19 paller ansigtsmasker fra In Vitro og 3.000 proteinbarer fra Bodylab. Det er blandt de donationer, danske virksomheder har doneret til hjælp i Ukrainekrigen. DI’s handelskammer tilbyder gratis oprindelsescertifikater i forbindelse med humanitær hjælp til Ukraine til alle virksomheder.

25,000 iltmasker og 2.500 alternative luftvejsmasker sendte virksomheden Ambu afsted mod Ukraine fra deres lagre i Tyskland torsdag den 24. marts. Hos Danish Crown, der tidligere har doneret 1.000.000 måltider til Ukraine, har de nu også doneret 67 paller med frosne supper. Din Forsyning har skænket 3 store vandpumper og In Vitro har givet 19 paller medicinske ansigtsmasker.

- Der er mange flere eksempler, for danske virksomheder viser stor villighed til at donere varer, som den ukrainske ambassade har informeret os om, at der er brug for. Og vi har naturligvis tilbudt gratis hjælp til oprindelsescertifikater fra vores handelskammer, siger Jens Holst-Nielsen, underdirektør med ansvar for global markedsudvikling i DI.


Læs også: Ukraine mangler akut fødevarer – sådan donerer du

Beskadiget infrastruktur

Blandt de ting, som Ukraine efterspørger, er vand og væskebeholdere. Men ifølge Jens Holst-Nielsen kan der snart blive brug for mere hjælp til reparation af infrastruktur, som beskadiges på grund af krigen.

- Det kan være hjælp til fx reparation af vand- og energiforsyningen. VVS-artikler, kabler og rør, kan være blandt de varer, som ukrainerne får brug for, siger Jens Holst-Nielsen.

Han henviser virksomheder, der vil donere men er i tvivl, om det, de kan undvære, kan bruges i Ukraine, til at henvende sig til den ukrainske ambassade på +45 7147 4529 eller +45 9168 8076.

- Hvis virksomhederne ikke selv har mulighed for at stå for transporten – eller hvis de har mulighed for at bidrage med transport af andres varer, er de meget velkomne til at kontakte mig på 2060 6986 eller jhn@di.dk, siger Jens Holst-Nielsen.

Læs også: Corona sender digitale eksportcertifikater på himmelflugt

Fakta

DI har været involveret i disse leverancer

- 54 paller frugtdrikke fra CO-RO
- 200 paller power kiks fra Bisca
- En lastbil småkager fra Kelsen
- 30 kg specialbælter til helikopter evakuering fra Lite Flite
- Lastbiludlån på ubestemt tid fra MAN
- 3 store vandpumper fra Din Forsyning
- 6,5 paller konfekt fra Odense Marcipan
- 5 paller nye sko fra Bundgaard Sko
- 3000 protein barer fra Bodylab
- 500 nye madrasser fra Softline
- 3-4 pallets militærmad, energi barer etc.
- 67,7 paller frossen suppe og suppe ingredienser fra Danish Crown
- 13 paller tæpper, puder og dyner fra Textilia
- 19 paller medicinske ansigtsmasker fra In Vitro

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold