Det bliver afgørende, at vi i Danmark løbende kan navigere efter nye tendenser og tilpasse kursen, siger Nana Bule, formand for Digitaliseringsrådet, der skal følge implementeringen af digitaliseringsstrategien. Hun er til daglig adm. direktør for Microsoft i Danmark.

05.05.22 DIB Nyheder

61 initiativer skal sætte turbo på digitaliseringen i Danmark

Regeringens nye digitaliseringsstrategi skal blandt meget andet skabe øget vækst og digitale SMV’er. Microsoft Danmarks adm. direktør bliver formand for nyt digitaliseringsråd.

En ny strategi med 61 initiativer skal sætte øge virksomhedernes og borgernes digitale omstilling og sikkerhed. Sådan lyder det i en præsentation af strategien fra Finansministeren.

- Danmark er en digital frontløber, og vi skal blive ved med at vise vejen frem. Med digitaliseringsstrategien lægger vi op til en markant opgradering af det digitale Danmark. Digitalisering kan gøre os rigere, løfte kvaliteten af den offentlige service, frigøre arbejdskraft og accelerere den grønne omstilling. Vi skal sætte fart på udviklingen og bevare vores stærke fokus på sikkerhed og ansvarlighed, så danskerne fortsat har tillid til det digitale samfund, siger Nicolai Wammen i en pressemeddelse fra ministeriet.

Digitaliseringsstrategien indeholder tiltag, der øger samfundets digitale sikkerhed, blandt andet ved at styrke Danmarks værn mod cyberangreb. Strategien rummer desuden initiativer, der understøtter danskernes og virksomhedernes digitale kompetencer.

Læs hele digitaliseringsstrategien her. 

Nana Bule bliver formand for digitaliseringsråd

Med digitaliseringsstrategien etableres et Digitaliseringsråd, der skal følge implementeringen af digitaliseringsstrategien. Nana Bule, adm. direktør i Microsoft Danmark og Island udnævnes til formand.

Hun udtaler i den forbindelse i pressemeddelsen fra Finansministeriet.

- Den digitale udvikling kommer kun til at accelerere yderligere i de kommende år, hvor nye teknologier og innovative løsninger har potentialet til at forbedre dagligdagen for danske borgere og virksomheder. Derfor bliver det afgørende, at vi i Danmark løbende kan navigere efter nye tendenser og tilpasse kursen. Jeg ser frem til at følge arbejdet med strategiens vigtige initiativer og rådgive regeringen om de nye digitale muligheder.

Læs også: Opgør med jungle af krav fra offentlige myndigheder

DI er begejstret for store ambitioner

I DI er der også opbakning til regeringens nye strategi.

- Vi ved, at de samfund og virksomheder, som klarer sig bedst, er dem, som har investeret i ny teknologi og som er blevet digitale. Der er ingen tvivl om, at fremtidens vindere bliver dem, som evner at omstille sig og satse på digitalisering. Derfor er vi også meget begejstrede for, at regeringen præsenterer en strategi med store ambitioner, væsentlige investeringer, og nye, helt afgørende tiltag. Og fra Erhvervslivets side er vi klar til samarbejdet om at føre strategien ud i livet, siger branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg.

Læs DI's pressemeddelse om digitaliseringstrategien her. 

Faktaboks: 9 visioner i Digitaliseringsstrategien

Vision 1: Styrket Cyber- og informationssikkerhed

Vision 2: Sammenhængende service for alle borgere og virksomheder

Vision 3: Mere tid til kerneopgaven gennem øget brug af teknologi

Vision 4: Øget vækst og digitale SMV’er

Vision 5: Fremtidens digitale sundhedsvæsen

Vision 6: Accelerering af grøn omstilling gennem digitale løsninger

Vision 7: Et stærkt, etisk og ansvarligt fundament

Vision 8: Danmark i centrum af international digitalisering

Vision 9: Danskerne rustet til fremtiden

Kilde: Finansministeriet

Læs også: Tradeshift: Brug for ambitiøst digitalt mindset

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Rikke Hougaard Zeberg

Rikke Hougaard Zeberg

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3173
  • Mobil +45 2084 0194
  • E-mail riz@di.dk

Relateret indhold