DM i Enntreprenørskab har tidliger haft besøg af HKH Kronprins Frederik.

Foto: Rasmus Degnbol
26.04.22 DIB Nyheder

Bødeberegner kan blive danmarksmester

173 ungdomsuddannelseselever dyster i Industriens Hus om titlen som danmarksmester i iværksætteri. Blandt de potentielle vindere er en bødeberegner på instrumentbrættet, der kan fortælle hvad din aktuelle fart potentielt koster i bøde og klip i kørekortet.

Efter at være blevet budt velkommen af en minister, dyster173 elever fra hele landet onsdag den 27. april på innovative idéer og muligheden for at sparke iværksætterdrømmen i gang, når de mødes til DM i Industriens Hus.

Når dommerne skal vurdere, hvilke ungdomsuddannelseselever der har fået årets bedste idé og lavet den bedste businesscase, skal de gabe over alt fra bambustrusser, der kan måle ubalancer i underlivet og cocktailparaplyer, der kan afsløre stoffer i drinken til en bødeberegner på instrumentbrættet, der kan fortælle hvad din aktuelle fart potentielt koster i bøde og klip i kørekortet.

Hvert elevhold har øvet en pitch ned til mindste detalje og på baggrund af den og en masse interviews, vil dommerne sidst på aftenen kåre årets danmarksmester.

Det er Fonden for Entreprenørskab, der står bag konkurrencen i Company Programme, og direktør Christian Vintergaard glæder sig til årets finale.

- Det er altid spændende at se hvilke innovative idéer, eleverne kommer med på baggrund af den undervisning, de har fået i løbet af skoleåret. Vores fremtid bygger på dem, så det er vigtigt, at de hele tiden tør forandre og udfordre, så de kan komme ud og gøre en forskel. Med Company Programme hjælper vi dem med at kaste sig ud i det, siger Christian Vintergaard.

Læs også: Danske virksomheder søger patenter som aldrig før

Minister byder velkommen i Industriens Hus

Finalisterne har kvalificeret sig via regionale topplaceringer og er topmotiverede, når de onsdag indtager Industriens Hus. Rådgivningsdirektør i Dansk Industri Kinga Szabo Christensen glæder sig over at have fuldt hus igen efter flere år med onlinekonkurrencer.

- Det bliver fantastisk at overvære de unge spirende iværksætteres løsninger. Jeg er glad for, at vi i Dansk Industri kan bakke op om DM i entreprenørskab, så flere unge får opbygget kompetencerne og modet til at springe ud som iværksættere. Danmark har brug for, at flere ser det som en oplagt mulighed, siger hun.

Erhvervsminister Simon Kollerup vil sammen med Fondens ambassadør og tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers byde elever og undervisere velkomne.

Der bliver dystet i følgende fire kategorier: ”Science & Technology”, ”Society & Globalization”, ”Business & Service” og ”Trade & Skills”. Vinderen af Company Programme 2022 får - foruden mesterskabstitlen og en eftertragtet billet til europamesterskaberne i Tallinn  i juli -  25.000 kroner, som kan bruges til at give iværksætterdrømmen et solidt vindpust.

Læs også: Nyhedsbrev for iværksættere

Fakta

OM COMPANY PROGRAMME OG DM I ENTREPRENØRSKAB  

Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er kulminationen på Fonden for Entreprenørskabs undervisningsforløb Company Programme, hvor elevteams fra landets ungdomsuddannelser lærer at omsætte idéer i praksis og bliver taget gennem alle faser af livet som iværksætter. De bedste og mest innovative elevvirksomheder kvalificerer sig via regionale mesterskaber til Danmarksmesterskabet. Fonden for Entreprenørskab står bag Company Programme og DM i Entreprenørskab i samarbejde med Dansk Industri, Nordea og Bloomberg.

 

Programmet ser således ud:

9.00 - 9.30: Velkomst og åbning ved erhvervsminister Simon Kollerup og ambassadør Tommy Ahlers

09.30 - 11.45: Scenepræsentationer af projekter

12.15 - 14.25: Dommerinterviews ved standene

22.00 – 22.45: Kåring af vindere

Læs mere om DM i entreprenørskab

DI HJÆLPER IVÆRK-SÆTTERE

Gratis iværksættermedlemskab. DI hjælper iværksættere med et års gratis råd og vejledning om personalejura, international vækst, adgang til netværk og brancher, politisk indflydelse og meget mere. Læs mere om alle medlemsfordelene og kontakt os. 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Katrine Haahr Riisberg

Katrine Haahr Riisberg

Konsulent

  • Direkte +45 3377 4934
  • Mobil +45 2883 2878
  • E-mail kahr@di.dk

Relateret indhold