286 erhvervsuddannelseselever dyster i de kommende dage til DM i Skills indenfor mange forskellige erhvervsuddannelsesfag

27.04.22 DIB Nyheder

DI håber på mange unge gæster til DM i Skills i Høng

Når 286 erhvervsuddannelseselever de kommende dage ved DM i Skills dyster om at blive Danmarks bedste håndværkere, håber DI på stort indryk af unge tilskuere – og deres forældre.

DI’s fællesskaber og virksomheder deltager med stor entusiasme i de kommende dages DM i Skills for at skabe interesse for erhvervsuddannelserne. For aldrig har erhvervslivet haft mere brug for faglært arbejdskraft, så DI har flere virksomheder og stande med end nogensinde. Og 79 af de 286 Skills-deltagere kommer fra DI-virksomheder.

- Det er virkelig glædeligt, at Skills kan afholdes igen efter aflysningen sidste år. Danmark behøver flere faglærte. Det er en af betingelserne for, at virksomhederne kan sikre arbejdspladser og gribe den grønne dagsorden. Derfor er det vigtigt for DI at vise de besøgende, at erhvervsuddannelser kan føre til et væld af spændende job. I øvrigt med mange muligheder for at videreuddanne sig, siger Kim Graugaard, viceadm. direktør i DI.

Læs mere om DM i Skills hos lærepladsfællesskabet 

Hårdt presset bygningssnedker

Et af de centrale elementer ved DM i Skills er selvfølgelig konkurrencerne inden for de forskellige fag. Konkurrencen er hård igen i år blandt de dygtige lærlinge. Tømrer og snedker-virksomheden Mester Madsen har hele to lærlinge i konkurrencerne – Tobias Preilev Hansen i bygningssnedker-konkurrencen og Niclas Veber Stryhn i tømrerkonkurrencen.

- Jeg er virkelig spændt på at deltage i konkurrencen i år. Jeg er jo hårdt presset, da det var en tømrer fra min virksomhed Mester Madsen, der vandt ved seneste Skills, smiler Niclas Veber Stryhn.

Han ser dog frem til konkurrencen med fortrøstning.

- Jeg har oplevet stor opbakning fra min læreplads i hele forløbet op til, og virksomheden er meget engageret i Skills. Så det er også deres fortjeneste, at jeg er nået hertil, siger Niclas Veber Stryhn.

Læs også: Guide: Få din lærling/elev og din virksomhed med til Skills i 2023

Masser af aktiviteter

DI har 17 aktiviteter med i Høng i år. Ved standene er der alle mulige aktiviteter fra legehusbyggeri, Kahoot quizzer til konkurrencer og virtuelle påklædningsdukker. Og så er plastindustrien og værktøjsmagerne for første gang gået sammen om en større fælles stand.

- Plastindustrien og værktøjsindustrien hænger uløseligt sammen, og vi har en række fælles problemer – blandt andet mangel på lærlinge. Derfor er jeg virkelig glad for, at vi nu arbejder tæt  sammen og nu laver en ny fælles stand mellem vores to fag. Skills er et flot udstillingsvindue til de unge og deres forældre, og ved at slå kræfterne sammen om en fælles stand har vi kunnet hæve ambitionerne i Høng, siger direktør i Uni Technology og formand i ViD, Kenneth Westergaard, der har været en af hovedmændene bag fagenes fælles stand.

I DI håber Kim Graugaard, at rigtig mange unge dukker op i Høng i de næste dage.

- Ikke bare for at følge den spændende konkurrence, hvor 286 erhvervsuddannelseselever dyster i de mange erhvervsuddannelsesfag, men også for at opleve det spændende håndværk, som virksomhederne fremviser. Forældre er også meget velkomne, siger Kim Graugaard.

Læs også: Skillsdebutant sender to lærlinge i konkurrence

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Katrine Dichmann Christophersen

Katrine Dichmann Christophersen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4649
  • Mobil +45 2949 4678
  • E-mail kadc@di.dk

Relateret indhold