- Hele forudsætning for at kunne udnytte mulighederne, der er i industri 4.0  i form eksempelvis digitale signalsystemer, robotteknologi eller dataopsamling i produktionsmiljøer m.v. er at den underlæggende digitale infrastruktur er moden til netop dette, udtaler Claus Metzsch Jensen, Direktør - Eltel Danmark.

Foto: Eltel
07.04.22 DIB Nyheder

Eltel underbygger fremtidens digitale revolution - Industri 4.0

Eltel, der er nyt medlem i Dansk Industri, hjælper andre virksomheder med at bygge fremtidens netværk, så de fuldt ud kan udnytte industri 4.0. I de kommende år skal Eltel blandt andet hjælpe Banedanmark med at udrulle et nyt signalsystem.

”Vi venter på signal”. Sådan lyder en ikke just populær besked nogle gange i togene. Om føje år skulle den slags beskeder gerne være færre. Til den tid vil Banedanmark nemlig have udrullet deres nye signalprogram i hele landet, hvilket vil give jernbanen et markant teknologisk løft.

Med til at gennemføre den store operation er virksomheden Eltel, der har sikret sig de to rammeaftaler for henholdsvis rådgivningsydelser og installationsydelser hos Banedanmark til en samlet estimeret værdi af omkring 560 mio. kr.  

Via opbygningen af det digitale netværk er Eltel med til at realisere visionen om et fuldt ud digitalt signalprogram. Selve netværket er udgangspunktet for at kunne tilføje fremtidige industri 4.0 løsninger.

- Hele forudsætning for at kunne udnytte mulighederne, der er i industri 4.0  i form eksempelvis digitale signalsystemer, robotteknologi eller dataopsamling i produktionsmiljøer m.v. er at den underlæggende digitale infrastruktur er moden til netop dette, udtaler Claus Metzsch Jensen, Direktør - Eltel Danmark.

Klar til en digital fremtid

Selve visionen med den nye industrielle revolution er at effektivisere vores samfund via nye digitale systemer. Det er netop hvad Eltel nu har påbegyndt i forbindelse med arbejdet for Banedanmark.  

- Det er en kompleks opgave, der kommer til at tage flere år at rulle ud. Vi skal både levere design og den fysiske installation af netværket, der skal muliggøre det nye signalsystem, siger Kim Deschler, der er konsulent på opgaven for Eltel.

Opgaven for Banedanmark er sigende for Eltel, der ofte hjælper virksomheder i Danmark med at blive klar til en mere digital fremtid.

- Om det drejer sig om togdrift eller produktion er ligegyldigt. Det, som vi kan tilbyde, er at bygge sikre og gode netværk op, som kan bidrage til en højere grad af effektivitet. Dermed kan vi også sikre, at virksomhederne udnytter mulighederne i industri 4.0, siger Kim Deschler.

Flere skal gribe industri 4.0

Samarbejdet med det øvrige erhvervsliv er også en af grundene til, at Eltel har valgt at melde sig ind i DI. Her kan de få netværk til andre virksomheder, der arbejder på løsninger til industri 4.0 og ikke mindst de virksomheder, der efterspørger løsninger til deres digitale omstilling.

I Dansk Industri håber man, at Eltel vil få succes med at få endnu flere virksomheder til at udnytte mulighederne i industri 4.0.

- Det er vigtigt for dansk konkurrenceevne, at vi er gode til at omstille vores virksomheder digitalt, så vi kan producere mere innovativt og effektivt, siger branchedirektør i DI Digital Rikke Hougaard Zeberg

Dansk Industri kan hjælpe

Ifølge branchedirektøren har Danmark allerede et godt udgangspunkt. Vi er det mest digitaliseringsparate land i EU og mange af de teknologier, der skal hjælpe virksomhederne har nået en stor grad af modenhed. Det er alt lige fra kunstig intelligens, virtual reality, cloud, big data, robotter mv.

- Og så naturligvis netværk, fiber og 5G, der skal få det hele til at hænge sammen, som Eltel er med til at lave, siger Rikke Hougaard Zeberg og tilføjer:

- Industri 4.0 er ikke bare en hyldevare. Det kræver, at man dels er opmærksom på hvad de mange nye teknologier kan bidrage til, og så er det vigtigt at identificere hvilket forretningsproblem man vil løse. Først herefter kan man begynde at sammensætte sin tekniske løsning.

Dansk Industri har flere netværksforløb og aktiviteter, der kan hjælpe virksomheder med lige præcis disse trin.

- Vi oplever ofte, at det er begrænset tid og ressourcer, der får mange virksomheder til at udsætte omstillingen. Derfor har vi forsøgt at sætte ind med tiltag, der enkelt og hurtigt kan skabe større kendskab til potentialet i industri 4.0, siger Rikke Hougaard Zeberg.  

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Rikke Hougaard Zeberg

Rikke Hougaard Zeberg

Branchedirektør

  • Direkte +45 3377 3173
  • Mobil +45 2084 0194
  • E-mail riz@di.dk

Relateret indhold