DI's chef i Indien, Bente Toftkær,  udvider aktiviteterne med ny afdeling i storbyen Chinnai, der blandt andet tiltrækker mange virksomheder fra den danske vindindustri.

03.05.22 DIB Nyheder

DI udvider i Indien for at hjælpe flere virksomheder

Danmarks klima-aftale med Indien fra 2020 får flere virksomheder til at etablere sig i landet. DI åbner derfor ny afdeling i millionbyen Chennai.

Statsminister Mette Frederiksens politiske forarbejde i Indien begynder nu for alvor at bære frugt. I september 2020 skrev hun sammen med Indiens premierminister Narendra Modi under på en aftale om grønt strategisk partnerskab, der siden har banet vej for danske virksomheder med ekspertise inden for den grønne omstilling.

Et partnerskab, hvis betydning er understreget i disse dage, hvor Narendra Modi besøger Danmark. 

Det mærker DI, som derfor nu udvider aktiviteterne i det store land. I juni åbner erhvervsorganisationen et nyt kontor i Chennai, som skal bistå danske virksomheder med at få fodfæste og etablere egne aktiviteter i landet. Kontoret i Chennai er et supplement til kontoret i Mumbai, som DI har drevet siden 2008.  

Læs DI-analyse om Indien: Et stort marked med muligheder

- Det grønne partnerskab skaber forretningsmuligheder, hvor der nu er en stor efterspørgsel blandt danske virksomheder, der vil etablere sig lokalt i Indien. Derfor åbner vi en afdeling i Chennai, hvor blandt andet  vind-industrien er stærk. Helt konkret trækker de store vindmølleproducenter som Siemens Gamesa og Vestas nogle af deres underleverandører med til landet, og de leverandører har brug for hjælp til at komme i gang, forklarer DI’s chef i Indien, Bente Toftkær.

I marts havde DI eksempelvis besøg af syv underleverandører til vindindustrien, hvoraf flere nu ønsker at få deres eget lokale setup.

Modi i DI 3. maj: Danmark har evnerne – Indien har størrelsen

Det grønne partnerskab skaber forretningsmuligheder, hvor der nu er en stor efterspørgsel blandt danske virksomheder, der vil etablere sig lokalt i Indien. Bente Toftkær, General Manager, India

DI-hjælp med alle forhold

DI hjælper med alt praktikken omkring etablering. Det være sig at finde lokaler og produktionshaller, godkendelser fra myndigheder samt at finde leverandører og medarbejdere. Dertil kan DI i opstartsfasen ansætte medarbejdere på vegne af de enkelte virksomheder, indtil de selv får oprettet deres eget datterselskab og dermed kan ansætte medarbejdere direkte.

Virksomhederne er i første omgang underleverandører til de øvrige danske virksomheder. Men der er også potentiale på det indiske marked.

- Dertil er de globale forsyningskæder ikke så strømlinede mere. Derfor vil mange kunder gerne have adgang til endnu flere leverandører og produktionssteder. Og her har Indien et potentiale til at blive et nyt omdrejningspunkt, siger Bente Toftkær.

Adgang til kvalificeret arbejdskraft

Chennai ligger i delstaten Tamil Nadu der blandt andet er kendt for et højt uddannelsesniveau med mange ingeniører. Det er attraktivt for flere brancher, og også en af årsagerne til at vindmølleindustrien etablerer sig i byen. DI ser potentiale for at udvide danske virksomheders interesse for området.

- Indien kan byde ind med meget kvalificeret arbejdskraft, hvor Chennai er stærke på ingeniører. Det kan blive et aktiv for en bred vifte af sektorer, hvor vi naturligvis er klar til at hjælpe og rådgive, så flere kan komme i gang i Indien, siger Bente Toftkær.

Bente Toftkær

Bente Toftkær

General Manager, India

  • Direkte +45 3377 3831
  • Mobil +45 2946 7169
  • E-mail bet@di.dk

Relateret indhold