De 389 forskellige testfaciliteter vil både være hos offentlige og private udbydere samt med eller uden brugerbetaling. Og det digitale værktøj vil løbende blive opdateret, hvis der kommer nye faciliteter til – eller hvis nogle nedlægges.

01.04.22 DIB Nyheder

Nyt overblik: Her kan du teste din opfindelse

Mindre virksomheder får nu et overblik over Danmarks 389 testcentre. Det skal forbedre chancen for at udvikle nye produkter og løsninger.

Hvordan kan jeg trykprøve om min nye løsning inden for vandteknologi, sundhed, energiforsyning, klima eller noget helt femte, virker?

Det spørgsmål kan nu besvares på websitet virksomhedsguiden.dk/testfaciliteter.

Her kan mindre virksomheder og iværksættere nu få et digitalt overblik over 389 test- og demonstrationsfaciliteter i Danmark, hvor det er muligt at trykprøve opfindelser i den videre produktudvikling. Bag initiativet står Industriens Fond, DI, ATV, Danske Metal og IDA. De ser testfaciliteterne som et afgørende instrument til at styrke innovation og udvikling af danske virksomheder.

Hidtil har det været for svært for virksomhederne at finde frem til de rette faciliteter.

Erhvervsminister Simon Kollerup ser stort potentiale i det digitale kort.

- På den måde får virksomhederne mere tid til kerneforretningen og innovation, så Danmark også i fremtiden vinder det teknologiske kapløb, siger han.

Erhvervsminister Simon Kollerup præsenterede det nye overblik over Danmarks testcentre i Industriens Hus fredag 1. april.

Foto: Foto: Bjarke Lind

Afgørende for innovation og konkurrencekraft

Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, påpeger, at utilstrækkelig adgang til test-, udviklings- og demonstrationsfaciliteter er et problem for virksomhedernes konkurrenceevne og dermed også for Danmark.

- Vi har rigtig mange mindre virksomheder, som ikke selv har mulighed for at etablere og drive de nødvendige faciliteter til test af for eksempel nye digitale teknologier, energisystemer eller alternative materialer. Derfor er det helt afgørende, at vi nu får en let tilgængelig platform, siger han.

DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen henviser til, at der er brug for at erhvervslivet kan afprøve nye ideer og løsninger i praksis, når vi har sat os ambitiøse klimamål og skal understøtte digitaliseringen af samfund og virksomheder.

 - Derfor er det en rigtig god ide med et interaktivt danmarkskort med test- og demonstrationsfaciliteter, som vil gøre det nemmere af finde de eksisterende testfaciliteter, men også finde ud af hvor vi mangler nye demonstrationsanlæg, siger han.

Testfaciliteterne vil både være hos offentlige og private udbydere samt med eller uden brugerbetaling. Og det digitale værktøj vil løbende blive opdateret, hvis der kommer nye faciliteter til – eller hvis nogle nedlægges.

Fakta

På websitet for testfaciliteter kan du: 

  • Søge efter faciliteter i fritekst-søgning
  • Lokalisere faciliteter baseret på geografisk placering via kortet
  • Filtrere faciliteter på ”brancher”, ”kategorier”, ”services” og/eller ”udbydertyper”
  • Finde mere information om den enkelte facilitet – og klikke sig videre til deres hjemmeside for at booke tid.
  • Gå til websitet
Bjarke Lind

Bjarke Lind

Fagleder, Forskning og uddannelse

  • Direkte +45 3377 4662
  • Mobil +45 2129 5134
  • E-mail bjli@di.dk

Relateret indhold