Trods den bedste marts for hoteller i statistikkens historie, er der alligevel panderynker hos Maria Krüger Torp, chef for turisme og oplevelser i DI.

11.05.22 DIB Nyheder

Bedste marts for hoteller i statistikkens historie

Marts bød på en tredobling i antallet af overnatninger og de bedste tal i statistikkens historie. De rekordmange overnatninger er godt nyt for en presset branche, mener DI.

I marts var der en tredobling af antallet af overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem mv. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, og det er godt nyt, fortæller turismechefen i Dansk Industri (DI).

- Der er en opsparet lyst til at komme ud og opleve og rejse, efter at vi for første gang i to år er gået ind i et forår uden restriktioner. Det er det, der sætter sig i de nye overnatningstal, og det er meget positivt for en branche, der har været hårdt ramt, fortæller Maria Krüger Torp, chef for turisme og oplevelser i DI.

Danmark er blandt de lande, der er åbnet mest efter coronakrisen, og det er da også danskerne, der står for de fleste af de rekordmange overnatninger.

Det er den bedste marts for hotellerne i statistikkens historie, men der er alligevel panderynker hos DI-chefen.

- Både krigen i Ukraine og de stigende forbrugerpriser giver stadig en usikkerhed om hvordan både danske og udenlandske gæster kommer til at prioritere ferien til sommer, siger Maria Krüger Torp

Læs også: 4 tendenser præger danskernes ferieplanlægning i 2022

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Maria Krüger Torp

Maria Krüger Torp

Chef for DI Turisme og oplevelsesøkonomi

Relateret indhold