- Det er virkelig positivt, at DI Produktion nu samler kernen i dansk erhvervsliv, indtil videre 3.800 af DIs produktionsvirksomheder, til en fælles stærk enhed, der virkelig vil give genlyd politisk.

23.05.22 DIB Nyheder

Camilla Haustrup Hermansen er første formand for DI Produktion

Dansk Industris nye branchefællesskab DI Produktion har valgt sin første formand. Valget faldt på Camilla Haustrup Hermansen, viceadm. direktør og medejer i Plus Pack.

Mandag lancerede Dansk Industri et nyt kæmpe branchefællesskab for danske produktionsvirksomheder og samme dag var der på første generalforsamling valg af DI Produktions første formand. Valget faldt på en kvinde med fokus på grøn omstilling, digital udvikling og produktudvikling, Camilla Haustrup Hermansen, viceadm. direktør og medejer i Plus Pack på Fyn.

- DI Produktion skal være branchefælleskabet for de danske virksomheder, der har produktion som fællesnævner på tværs af brancher, materialer og forretningsmodeller. DI Produktion skal give disse virksomheder en endnu højere og klarere stemme i samfundsdebatten, og derfor er det vigtigt med en markant og progressiv profil i spidsen for bestyrelsen. Det har DI Produktion fået med Camilla Haustrup Hermansen. Jeg glæder mig til samarbejdet, siger adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen.

Læs også: Danske produktionsvirksomheder samlet i kæmpe branchefællesskab

To næstformænd i DI Produktion

Generalforsamlingen valgte også to næstformænd. Det blev EVP & CFO Jesper V. Christensen, Danfoss A/S og Global Business Director Søren Olesen, Elos Medtec Pinol A/S.

Camilla Haustrup Hermansen er 4. generation ejerleder i Plus Pack, som blev etableret tilbage i 1914. Plus Pack designer, producerer og sælger emballageløsninger til fødevarer i plast og aluminium og eksporterer til store dele af verden. I dag er hun vice adm. direktør i virksomheden. Camilla Haustrup Hermansen har desuden formandskabet i regeringens Klimapartnerskab for Affald, Vand og Cirkulær Økonomi, hun er medlem i flere andre bestyrelser og arbejdsgrupper og har siden september 2021 været medlem af dansk Industris hovedbestyrelse og forretningsudvalg.

Camilla Haustrup Hermansen ser frem til arbejdet i Danmarks største branchefællesskab.

- Det er virkelig positivt, at DI Produktion nu samler kernen i dansk erhvervsliv, indtil videre 3.800 af DIs produktionsvirksomheder, til en fælles stærk enhed, der virkelig vil give genlyd politisk. Jeg glæder mig til arbejdet med at skabe en positiv udvikling for produktionsvirksomheder på DI Produktions tre fokusområder – grøn omstilling, arbejdskraft og digital udvikling, siger Camilla Haustrup Hermansen, der er fuldt klar over, at hun tiltræder posten i en tid, hvor produktionsvirksomhederne står i en historisk vanskelig position, hvor der blandt andet er problemer med råvarer, forsyningskæder og inflation.

- Netop i sådan en situation er det afgørende, at vi står sammen og taler med en klarere og kraftigere stemme over for politikere og alle andre, siger Camilla Haustrup Hermansen.

Syv brancheforeninger har slået sig sammen i DI Produktion, Emballageindustrien, Fremstillingsindustrien, Industriens Almene Arbejdsgiverforening, Industriens Arbejdsgiverforening i Danmark, Plastindustrien, Procesindustrien og Træ- og Møbelindustrien.

Den kommende direktør for DI Produktion vil blive offentliggjort snarest muligt.

 

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

  • Direkte +45 3377 3819
  • Mobil +45 2328 4912
  • E-mail boh@di.dk

Relateret indhold