06.05.22 DIB Nyheder

DI: Danmarks industriproduktion stiger stadig – men vi går ind i en usikker tid

Positive tal for industriproduktionen overrasker DI, men landets største erhvervsorganisation er kun forsigtige optimister, da den kommende tid er forbundet med enorme usikkerhedsmomenter.

Industriproduktionen steg med 5,2 i marts, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er rekord for tredje måned i træk.

- Industriproduktionen er en af vores første indikationer på retningen i dansk økonomi efter en turbulent periode med krig i Ukraine og coronanedlukning i Kina. Derfor er det absolut en positiv nyhed, at dansk industri holder momentum, siger Morten Granzau, chef for Økonomisk Politik og Analyse i Dansk Industri.

- Vi ser dog ofte en del udsving på månedsbasis i industriproduktionen, så vi kan ikke konkludere for håndfast endnu. Der er stadig stor risiko for, at produktionen tager et dyk i 2022. Industrien er selv sagt enormt afhængige af at få materialer og råvarer, og fremtidsudsigterne afhænger derfor af uroen på de globale forsyningsmarkeder, som lige nu er historisk stor, siger Morten Granzau, der især frygter en kommende massiv mangel på materialer.

- To ud af tre industrivirksomheder mangler på nuværende tidspunkt materialer. Det er helt absurd mange, og aldrig før har materialemanglen været i nærheden af det her niveau. Hvis forsyningsudfordringerne ikke vender hurtigt, kommer stadig flere virksomheder i industrien til at mærke det hårdt, siger Morten Granzau.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold